Movie Buff 1917 Review - Perjalanan Epik Seorang Dispatch

1917 Review – Perjalanan Epik Seorang Dispatch

-

Antara movie yang aku anticipate untuk 2020 dan tak mengecewakan. Ni masa perang WW1 antara British vs German.

Jalan cerita mudah depa kena hantaq surat pada 1st battalion kat barisan depan yang ada mesej suruh retreat kalau tak satu battalion tu kalah mati sebab tu perangkap. Itu ja cerita ni. Cara dia nak p sana tu yang epik gila dan kesudahan yang susah nak teka boleh sampai ka dia ni?? Ala sama la macam LOTR Frodo ngan Sam nak p hantaq cincin tu.

2 Lans Koperal ni ada misi untuk hantar surat. Dulu tak ada grup whatsapp susah sikit kena jalan kaki. Depa kena lintas enemy line untuk sampai ke depan. Cara dia introduce watak pun aku suka. Cerita perang ni memang watak tak lama. Tapi hang boleh follow cerita dia tanpa hang kenai pun askar-askar lain tu.

Cinematography dia on the top absolutely corretion back to the future! Apa gila cerita perang buat one shot film (walaupun sebenarnya tak). Kalau siapa yang tak tengok dengan mata hati mungkin tak perasan sebab cara dia jumpcut mmg genius. Sama je cara dia buat untuk Birdman.

Oleh sebab dia buat one shot view. Kita ni nampak sebagai POV orang yang ke3 join misi tu. Kiranya macam kita yang ikut sekali p hantar surat. Hg terkejut, debar-debar sambil menunggu2 bila nak sampai. Takut ngat.

Cerita perang ni tak banyak tembak2 bohong tapi tetap epik nampak real. Bila askar cedera dia memang sakit. Bukan tunjuk hero boleh berjalan lagi sampai esok. Bukan perang mcm Fury/Red Line. Taraf dia macam Hacksaw Ridge.
.
⭐⭐⭐⭐ : Kena p tengok!

So pada geng yang dok main pubg, cod, yuri red alert tu tunggu apaa lagi.

Momo
Momo
Man vs Movie. Movie apa best? Best apa movie ni? Pa cerita? Yang pasti Royale popcorn paling sedap!

Latest news

1917 Review – Perjalanan Epik Seorang Dispatch

Antara movie yang aku anticipate untuk 2020 dan tak mengecewakan. Ni masa perang WW1 antara British vs German. https://www.youtube.com/watch?v=gZjQROMAh_s Jalan cerita...

Liga Fantasi Sentrum : VARDY-READY!

Lagi 2 jam nak deadline guys!!!! Dah takde masa sangat guys!! Straight to the point ok. Minggu ni mengikut...

Aksi pemanduan “gila” 1v3 juara The PUBG Awards 2019 Fan Favorit

[#PUBG] Aksi permainan yang hebat dan luar biasa 1 lawan 3 oleh Streamer Twitch -WhoBuiltTheArk_ menang The PUBG Awards 2019 Fan Favorit !

WePlay! Bukovel Minor | Jadual perlawanan telah dikeluarkan

WePlay! Bukovel Minor akan berlangsung lagi dua hari iaitu pada hari Khamis ini. Jadual dan kumpulan kejohanan telah dikeluarkan semalam. 

TRUE SIGHTS | Tayangan Perdana di Berlin, Jerman selepas Leipzig Major

Tayangan perdana True Sights Ti9 akan ditayangkan pada 28 Januari 2019 di Babylon Theatre Berlin, Jerman selepas Leipzig Major.

Leipzig Major dan WePlay! Bukovel Minor bakal gegarkan Januari !

Januari penuh dengan kejohanan Dota2 dimana dua kejohanan DPC akan diadakan - Dreamleague musim 13, Leipzig Major dan juga WePlay! Bukovel Minor.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you