GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive Akaun Steam Stewie2k digodam - rugi ribuan dolar

Akaun Steam Stewie2k digodam – rugi ribuan dolar

-

[#CSGO] Akaun Steam bintang kelab esukan Team Liquid – Stewie2k digodam dan alami kerugian lebih ribuan Dollar Amerika apabila ‘skin’ miliknya dicuri.

Stewie2k Foto Dreamhack

Jake ‘Stewie2k’ Yip’s merupakan pemain CSGO untuk kelab esukan Team Liquid yang sekarang ini diambang Starladder Berlin Major iaitu antara pertandingan berprestij Counter Strike di Berlin.

Stewie2k umum akaun steam miliknya digodam itu di twitter dimana beliau tidak dapat masuk kedalam akaun tersebut tanpa tahu apa silapnya atau siapa yang godam akaun nya itu.

Penggodam akaun Steam Stewie2k itu berjaya mengalihkan atau mencuri ‘skin’ yang bernilai lebih ribuan Dollar Amerika sebelum Valve dapat merampas semula akaun itu daripada mereka. Lebih 50 Minit akaun itu digodam.

Stewie2k ucap tahniah kepada penggodam itu secara sinis dimana mereka mendedikasikan kepakaran mereka kearah perkara yang tidak berfaedah ini dan menyusahkan hidup orang lain.

Bintang CSGO Team Liquid itu juga mengucapkan terima kasih kepada CSGO kerana mendapatkan kembali akaun Steam beliau dalam masa yang cepat dan pantas!

Apa-apa pun, berhati-hati jika anda mempunyai benda yang bernilai didalam akaun steam anda jangan sampai jadi seperti ini ya geng.

Team Liquid akan berjumpa rival mereka Astralis di Berlin Major.

Sumber: Twitter | Stewie2k

Lihat Tentang Berlin Major:

Berlin Major: Peringkat Legends tamat, kini Peringkat Champions bermula – 8 pasukan mara

#Stewie2k #TeamLiquid #CSGO #Astralis#CSGOMajor #StarladderMajor #StarladderMajorBerlin2019  #CSGOStarLader #Starladder

Jangan lupa untuk like page Sentrum.MY untuk info terkini CSGO dan juga content yang menarik!

 

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

El Camino: A Breaking Bad Movie | Filem terbaru sambungan siri Breaking Bad

[#MovieBuff] Berita barik buat peminat siri Breaking Bad kerana pelakon Aaron Paul (Jessy Pinkman) kembali dengan El Camino: A Breaking Bad Movie.

Call of Duty Mobile | Kini di peranti mudah alih | Boleh didapati pada 1 Oktober

[#CallOfDuty] Pembangun Call Of Duty - Activision umum Call Of Duty: Mobile itu boleh didapati pada 1 oktober di peranti mudah alih peminat.

KAKA Sertai Invictus Gaming bersama 2 pemain negara – JT dan Oli

Kaka sertai pasukan Invictus Gaming (IG)  bersama dengan dua pemain negara iaitu Thiay "JT-" Jun Wen dan Chan "Oli" Chon Kien.

FATA dan 33 tinggalkan PPD dan NiP | Rekrut NikoBaby

Fata dan 33 umum tinggalkan pasukan Ninjas in Pyjamas (NiP) yang diketuai oleh bekas juara Ti5 PPD itu dan cipta pasukan baru bersama dengan Nikobaby.

Kuku, Dubu dan RYOYA sertai GeekFam

[#DOTA2] Kelab esukan negara - Geekfam umum roster pasukan Dota 2 terbaru mereka yang disertai Kuku dan juga Dubu.

Laptop terbaik untuk pereka grafik?

Banyak sebenarnya pilihan laptop kat luar sana yang kita tahu boleh digunakan oleh bemacam-macam profession. Tapi untuk pereka grafik?

Must read

MMR | Valve ubah cara pengiraan, kiraan baru bermula !

Valve umum perubahan besar yang akan dilakukan di kemaskini akan datang dimana lebih fokus kepada pencarian 'Rank Match' dan juga pengiraan MMR. 

Apex Legends Preseason Invitational | TSM Muncul Juara

[#ApexLegends] TSM kembali muncul juara mengalahkan 19 pasukan terbaik di pentas Apex Legends Preseason Invitational dan bawa pulang lebih RM400,000!

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

You might also likeRELATED
Recommended to you