GAMING | ESUKAN Dota 2 Alliance kekal di puncak liga, Team Secret tewas lagi.

Alliance kekal di puncak liga, Team Secret tewas lagi.

-

[#DOTA2] Alliance mengekalkan rekod kemenangan 100% selepas membenam cabaran Team Secret 2-1 dalam aksi Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

Alliance mengekalkan rekod kemenangan 100% selepas membenam cabaran Team Secret 2-1 dalam aksi Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.
Alliance mengekalkan rekod kemenangan 100% selepas membenam cabaran Team Secret 2-1 dalam aksi Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

Itu adalah kemenangan kedua peribadi buat Alliance ke atas lawannya itu dalam 11 pertembungan terdahulu.

Prestasi Team Secret pada musim ini sangat goyah dan perkara itu boleh dilihat dalam permainan pertama biarpun mereka membawa masuk kombo klasik Gyrocopter, IO dan Tiny.

Kegagalan mereka melaksanakan kombo itu dengan baik mengundang padah dan terpaksa memberikan kemenangan pertama buat Alliance.

Memasuki permainan yang kedua, perkara unik telah berlaku apabila Ludwig “zai” Wahlberg yang menggunakan Axe telah membeli Manta Style yang jarang sekali digunakan untuk hero tersebut.

Namun perkara itu berhasil bagi mengikat kedudukan 1-1 untuk mengheret siri perlawanan tersebut ke peta penentuan.

Pada 20 minit pertama, Team Secret dilihat menguasai permainan tetapi kegagalan dua pemain sokongan iaitu Yazied “YapzOr” Jaradat dan Clement “Puppey” Ivanov untuk mengawal tempo permainan telah membuka peluang buat Alliance melakukan kebangkitan.

Pemain teras utama yang harus diberikan perhatian, Nikolay “Nikobaby” Nikolov sekali lagi menunjukkan aksi yang memukau bersama Faceless Void.

Usaha beliau menghasilkan beberapa Chronosphere yang cantik telah memerangkap lawannya dan memaksa mereka untuk memberikan kemenangan mutlak 2-1 buat pasukannya.

Kemenangan itu juga telah menjarakkan lagi kedudukan mereka sebagai pendahulu liga dengan 4 mata, 2 mata di hadapan pencabar terdekat, OG Esports dan Team Liquid.

Sumber: DreamHack DOTA

#DPC2021 #LongLiveAlliance

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

TI10: PSGLGD Tumbang, “Underdogs’ Team Spirit Juara, bawa pulang USD18 Juta

Team Spirit Juara The International 10 selepas tumbangkan pasukan gergasi China, PSGLGD 3-2 awal pagi tadi, bawa pulang lebih USD18 Juta.

TI10: Team Spirit cipta kejutan mara ke Grand Finals The International 10.

[#DOTA2] Kisah Cinderella untuk pasukan Team Spirit diteruskan apabila mereka berjaya layak ke Grand Finals The International 10 selepas menewaskan gergasi Eropah, Team Secret 2-1.

TI10: PSG LGD mara ke Grand Finals The International 10.

[#DOTA2] PSG LGD mara ke Grand Finals The International 10 selepas membenam cabaran Team Secret dalam perlawanan akhir upper bracket berlangsung lewat petang tadi.

TI10: Invictus Gaming singkirkan musuh tradisi, Vici Gaming.

[#DOTA2] Kejohanan The International 10 diteruskan lagi dengan perlawanan antara Invictus Gaming menentang Vici Gaming yang berkesudahan kemenangan berpihak kepada juara Singapore Major 2021 itu.

Virtual Pubstomp TI10 ISATANA GG X TWTDOTA bakal menemui anda.

ISATANA GG dengan kerjasama TwtDota dan rakan media, SentrumMY akan mengadakan Virtual PubStomp TI10 bersempena dengan kejohanan dunia DOTA 2 yang berlangsung ketika ini.

TI10: Alliance dan Evil Geniuses tersingkir, bawa pulang $800 ribu USD.

[#DOTA2] Dua bekas juara dunia, Alliance dan Evil Geniuses telah ditunjukkan jalan keluar apabila tewas kepada lawan masing-masing dalam perlawanan lower bracket yang berakhir malam semalam.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you