Sentrum Tech DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

-

[#TechInfoBySentrum] DJI FPV Drone keluaran pertama pada hari Rabu lalu dengan harga bermula RM5272 menjadi tumpuan media teknologi di seluruh dunia.

"<yoastmark

Untuk penggemar drone, FPV drone bukan lagi benda asing untuk mereka. Namun, kali ini jenama besar dalam dunia drone, DJI mengeluarkan FPV(first-person view) pertama mereka di pasaran dunia.

Selama ini jenama lain yang mengeluarkan FPV drone tidak mendapat cabaran dari jenama DJI. Dengan keluaran pertama ini akan memberi saingan kepada mereka dalam dunia drone. DJI yang berpangkalan di Shenzhen, Guangdong, China telah mengeluarkan pelbagai jenis produk semenjak 15 tahun lalu, bermula tahun 2006.

Kami ingin kongsikan sedikit bagi mereka yang baru dengar tentang FPV drone. FPV drone ini adalah kenderaan(drone) udara yang dikawal tanpa juruterbang(UAV). Daripada berdiri di atas tanah dan melihat pesawat model, FPV membolehkan juruterbang pada dasarnya mengendalikan pesawat dari atas kapal, pandangan kokpit, seolah-olah mereka sedang duduk di dalam pesawat itu sendiri.

Kenderaan(drone) ini dipandu atau dipandu jarak jauh dari pandangan orang pertama(FPV) melalui kamera “onboard”, yang disalurkan tanpa wayar ke kacamata(goggles) video atau monitor video.

Reka bentuk yang unik dan menarik DJI FPV telah mendapat perhatian ramai media teknologi. Dengan “features” yang sangat mengagumkan akan memberi impak yang menakjubkan kepada fotografi dan videografi.

Sedikit tentang spesifikasi drone. Anggaran maksima masa terbang tanpa angin dalam linkungan 20 minit. Jarak penerbangan sejauh 16.8 km dalam kondisi tanpa angin. Untuk melihat spesifikasi dengan lebih lanjut, klik disini → SPECS DJI FPV

Boleh teruskan melihat dan membeli dilaman rasmi ini, klik disini → BUY DJI FPV

Video pengenalan DJI FPV:

Secara umumnya, DJI FPV sangat berbaloi untuk menjadikan fotografi dan videografi lebih dramatik dan sinematografi. Sesuai untuk semua peringkat amatur dan profesional. Harga juga dikira setaraf dengan spesifikasi yang disediakan.

Nak tau lebih lanjut pasal DJI FPV? Boleh pm kami.

Sumber: DJI FPV

#DJIFPV #SentrumTech #TechInfoBySentrum

Jangan lupa support page Sentrum Tech untuk info terkini dan juga content menarik!

Affendy Syafeeqhttps://www.instagram.com/affendysyafeeq
Seorang alumni Pengkomputeran Netsentrik yang baru berkecimpung dalam dunia penulisan teknologi.

Latest news

Tundra Esports lepaskan FATA, diganti SAKSA?

Captain dan pemain pos 5 Tundra Esports Adrian "Fata" Trinks dilepaskan dari roster aktif pasukan tersebut, umum pasukan itu secara rasmi semalam.

Leslao dan Supream berpisah dengan Alliance.

[#DOTA2] Pasukan Alliance semakin tertekan dalam persiapan menghadapi cabaran DOTA 2 Pro Circuit (DPC) Divisyen 2 Eropah Barat apabila Ondrej “Supream” Starha dan Rodrigo “Leslao” Santos meninggalkan pasukan.

CEO Team Secret tidak berminat untuk melabur dalam Mobile Legends.

[#ESUKAN] Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Team Secret, John Yao menjelaskan bahawa organisasi tersebut masih belum berminat melabur dalam e-sukan Mobile Legends: Bang Bang (MLBB).

Complexity dan FaZe Clan umum pasukan Valorant terbaru.

[#VALORANT] Dua organisasi e-sukan gergasi Amerika Utara, Complexity dan FaZe Clan umum skuad Valorant terbaru mereka untuk musim ini.

TSM teroka pasaran DOTA 2 bersama Team Undying.

[#DOTA2] TSM atau dahulunya dikenali sebagai Team SoloMid telah hadir ke arena profesional DOTA 2 buat kali yang pertama hasil gabungan bersama Team Undying.

Kerajaan Arab Saudi beli aset ESL Gaming bernilai $1.05 billion USD.

[#ESUKAN] Syarikat permainan, MTG telah bersetuju untuk menjual 100% aset ESL Gaming kepada Savvy Gaming Group yang telah ditaja oleh kerajaan Arab Saudi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you