Sentrum Tech DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

-

[#TechInfoBySentrum] DJI FPV Drone keluaran pertama pada hari Rabu lalu dengan harga bermula RM5272 menjadi tumpuan media teknologi di seluruh dunia.

"<yoastmark

Untuk penggemar drone, FPV drone bukan lagi benda asing untuk mereka. Namun, kali ini jenama besar dalam dunia drone, DJI mengeluarkan FPV(first-person view) pertama mereka di pasaran dunia.

Selama ini jenama lain yang mengeluarkan FPV drone tidak mendapat cabaran dari jenama DJI. Dengan keluaran pertama ini akan memberi saingan kepada mereka dalam dunia drone. DJI yang berpangkalan di Shenzhen, Guangdong, China telah mengeluarkan pelbagai jenis produk semenjak 15 tahun lalu, bermula tahun 2006.

Kami ingin kongsikan sedikit bagi mereka yang baru dengar tentang FPV drone. FPV drone ini adalah kenderaan(drone) udara yang dikawal tanpa juruterbang(UAV). Daripada berdiri di atas tanah dan melihat pesawat model, FPV membolehkan juruterbang pada dasarnya mengendalikan pesawat dari atas kapal, pandangan kokpit, seolah-olah mereka sedang duduk di dalam pesawat itu sendiri.

Kenderaan(drone) ini dipandu atau dipandu jarak jauh dari pandangan orang pertama(FPV) melalui kamera “onboard”, yang disalurkan tanpa wayar ke kacamata(goggles) video atau monitor video.

Reka bentuk yang unik dan menarik DJI FPV telah mendapat perhatian ramai media teknologi. Dengan “features” yang sangat mengagumkan akan memberi impak yang menakjubkan kepada fotografi dan videografi.

Sedikit tentang spesifikasi drone. Anggaran maksima masa terbang tanpa angin dalam linkungan 20 minit. Jarak penerbangan sejauh 16.8 km dalam kondisi tanpa angin. Untuk melihat spesifikasi dengan lebih lanjut, klik disini → SPECS DJI FPV

Boleh teruskan melihat dan membeli dilaman rasmi ini, klik disini → BUY DJI FPV

Video pengenalan DJI FPV:

Secara umumnya, DJI FPV sangat berbaloi untuk menjadikan fotografi dan videografi lebih dramatik dan sinematografi. Sesuai untuk semua peringkat amatur dan profesional. Harga juga dikira setaraf dengan spesifikasi yang disediakan.

Nak tau lebih lanjut pasal DJI FPV? Boleh pm kami.

Sumber: DJI FPV

#DJIFPV #SentrumTech #TechInfoBySentrum

Jangan lupa support page Sentrum Tech untuk info terkini dan juga content menarik!

Affendy Syafeeqhttps://www.instagram.com/affendysyafeeq
Seorang alumni Pengkomputeran Netsentrik yang baru berkecimpung dalam dunia penulisan teknologi.

Latest news

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Pasukan T1 satukan semula Ana dan Topson.

[#DOTA2] Gandingan dua kali juara dunia iaitu Topias Taavitsainen (Topson) dan Anathan Pham (Ana) kembali disatukan semula oleh pasukan T1 sebagai persediaan menghadapi pusingan kelayakan The International 2022.

PSG LGD ‘tercekik’ lagi, Team Spirit muncul juara PGL Arlington Major.

[#DOTA2] Team Spirit sekali lagi menjadi ‘kryptonite’ kepada PSG LGD apabila mereka berjaya menundukkan jaguh China itu di perlawanan akhir PGL Arlington Major pada awal pagi semalam.

PSG LGD terus cemerlang di bumi Arlington.

[#DOTA2] Pasukan gergasi China, PSG LGD mara ke peringkat akhir kejohanan major pertama mereka tahun di Arlington selepas menumpaskan Team Spirit 2-0 awal pagi tadi.

TI11: Team Spirit, Aster, Beastcoast dan Tundra sertai rombongan kedua ke Singapura.

[#DOTA2] 4 lagi pasukan termasuk Team Spirit telah menempah tiket ke kejohanan dunia The International 2022 secara merit dan ini menjadikan 8 pasukan keseluruhan yang layak menerusi ranking DOTA 2 Pro Circuit (DPC)

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you