Home Sentrum Tech DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

DJI FPV Drone, First Person View tapi RM5k je??

367
DJI FPV Drone, Foto DJI
DJI FPV Drone, Foto DJI

[#TechInfoBySentrum] DJI FPV Drone keluaran pertama pada hari Rabu lalu dengan harga bermula RM5272 menjadi tumpuan media teknologi di seluruh dunia.

"<yoastmark

Untuk penggemar drone, FPV drone bukan lagi benda asing untuk mereka. Namun, kali ini jenama besar dalam dunia drone, DJI mengeluarkan FPV(first-person view) pertama mereka di pasaran dunia.

Selama ini jenama lain yang mengeluarkan FPV drone tidak mendapat cabaran dari jenama DJI. Dengan keluaran pertama ini akan memberi saingan kepada mereka dalam dunia drone. DJI yang berpangkalan di Shenzhen, Guangdong, China telah mengeluarkan pelbagai jenis produk semenjak 15 tahun lalu, bermula tahun 2006.

Kami ingin kongsikan sedikit bagi mereka yang baru dengar tentang FPV drone. FPV drone ini adalah kenderaan(drone) udara yang dikawal tanpa juruterbang(UAV). Daripada berdiri di atas tanah dan melihat pesawat model, FPV membolehkan juruterbang pada dasarnya mengendalikan pesawat dari atas kapal, pandangan kokpit, seolah-olah mereka sedang duduk di dalam pesawat itu sendiri.

Kenderaan(drone) ini dipandu atau dipandu jarak jauh dari pandangan orang pertama(FPV) melalui kamera “onboard”, yang disalurkan tanpa wayar ke kacamata(goggles) video atau monitor video.

Reka bentuk yang unik dan menarik DJI FPV telah mendapat perhatian ramai media teknologi. Dengan “features” yang sangat mengagumkan akan memberi impak yang menakjubkan kepada fotografi dan videografi.

Sedikit tentang spesifikasi drone. Anggaran maksima masa terbang tanpa angin dalam linkungan 20 minit. Jarak penerbangan sejauh 16.8 km dalam kondisi tanpa angin. Untuk melihat spesifikasi dengan lebih lanjut, klik disini → SPECS DJI FPV

Boleh teruskan melihat dan membeli dilaman rasmi ini, klik disini → BUY DJI FPV

Video pengenalan DJI FPV:

Secara umumnya, DJI FPV sangat berbaloi untuk menjadikan fotografi dan videografi lebih dramatik dan sinematografi. Sesuai untuk semua peringkat amatur dan profesional. Harga juga dikira setaraf dengan spesifikasi yang disediakan.

Nak tau lebih lanjut pasal DJI FPV? Boleh pm kami.

Sumber: DJI FPV

#DJIFPV #SentrumTech #TechInfoBySentrum

Jangan lupa support page Sentrum Tech untuk info terkini dan juga content menarik!