GAMING | ESUKAN Dota 2 Battle Pass TI9 pecah rekod

Battle Pass TI9 pecah rekod

-

The International 9 Battle Pass telah pon memecah rekod pembukaan setelah ‘release’ semalam dengan jumlah lebih 7 juta USD


Setelah beberapa jam di’release’ oleh valve, Battle Pass dota 2 telah memecah rekod seperti Battle Pass di tahun-tahun yang lepas.

Jumlah terkumpul sekarang mengikut Valve lebih daripada 7 Juta USD. Menurut Valve, ini merupakan pertama kalinya jumlah terkumpul mencecah jumlah lebih 7 juta untuk 24 jam pertama Battle Pass ini dekeluarkan. Jika perkara ini tidak berhenti, ia mungkin dapat melebihi jumlah hadiah terkumpul tahun lepas yang merupakan lebih 23 Juta USD.

Apa itu Battle Pass?

Pengguna atau pemain-pemain dota ada tiga pilihan untuk permulaan dimana terdapat tiga harga yang berlainan.

Pemain boleh membeli ‘starter pack’ atau ‘standard pack’ berharga lebih kurang RM40 lebih dan bermula dari level 1. Pilihan kedua pula, pemain yang membeli Battle Pass ini akan mendapat pass terus ke level 50. Kelebihan nya adalah pemain tidak perlu tunggu untuk naik ‘level’ secara perlahan dan menghabiskan ‘task’ untuk naik ‘level’.

Pilihan ketiga adalah pemain akan dapat Battle Pass dan juga level 100. Harga untuk pilihan ketiga ini lebih kuran RM180 lebih. Konsep yang sama cuma pemain akan dapat lebih lagi dan bermacam-macam kelebihan seperti contoh skin, map yang lain dan lebih menarik.

Valve menambah 25% Battle Pass kedalam jumlah terkumpul untuk TI9. Agak-agak korang boleh teka berapa Hadiah untuk ti9 nanti tak? gila beb!

Source: Feed Burner Esports News

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Astralis Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz julang piala Starladder Berlin Major sampai tercabut!

Astralis Nicolai 'dev1ce' Reedtz julang piala Starladder Berlin Major sampai tercabut!

[Video] Jangkaan Snipe dari Juara Dunia Bugha!

Kyle ‘Bugha’ Giersdorf | Bugha bersama trio beliau clarityG dan Strect di Fortnite Season X Gauntlet semasa melakukan snipe yang luar biasa!

Apex Legends Preseason Invitational | TSM Muncul Juara

[#ApexLegends] TSM kembali muncul juara mengalahkan 19 pasukan terbaik di pentas Apex Legends Preseason Invitational dan bawa pulang lebih RM400,000!

Ward | Pemain posisi 5 atau posisi 4 patut beli?

Ward patut dibeli oleh pemain posisi 5 atau posisi 4 menjadi perbualan sejak pencarian rank match bertukar jadi Core/Support.

Selepas bersama Ahfu di RNG, kini LaNm kembali bersama Mushi di Keen Gaming

[#DOTA2] LaNm umum sertai Keen Gaming bersama-sama pemain negara Mushi di Keen Gaming tetapi kali ini sebagai jurulatih. 

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Must read

Apex Legends Preseason Invitational | TSM Muncul Juara

[#ApexLegends] TSM kembali muncul juara mengalahkan 19 pasukan terbaik di pentas Apex Legends Preseason Invitational dan bawa pulang lebih RM400,000!

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.

You might also likeRELATED
Recommended to you