GAMING | ESUKAN Dota 2 DOTA PIT Minor 2020, Minor ke 4 di Split,...

DOTA PIT Minor 2020, Minor ke 4 di Split, Croatia

-

[#Dota2] AMD SAPPHIRE DOTA PIT Minor 2020 akan menjadi Minor ke-4 untuk liga DPC yang akan diadakan di Spaladium Arena, Croatia.

AMD SAPPHIRE DOTA PIT MINOR 2020. Foto OGA DotaPit

One Game Agency (OGA) sebagai penganjur umum kejohanan ke-4 Minor liga DPC itu akan diadakan di bandar Split, Croatia pada 23 sehingga 26 April 2020. Sebanyak lebih RM 1.2 juta dan juga 660 mata DPC ditawarkan untuk Minor kali ini.

Juara Split Minor ini secara Automatik akan layak ke EPICENTER Major yang juga merupakan Major kedua terakhir sebelum kejohanan The International diadakan.

Pusingan kelayakan tertutup untuk Minor ini akan diadakan lebih kurang 14 hari setelah ESL One Los Angeles berakhir iaitu pada hujung bulan Mac ini.

Sebanyak 8 pasukan akan berentap untuk kejohanan Minor ini dan pembahagian hadiah seperti dibawah:

  • Juara: RM 300,000 | 140 DPC | EPICENTER Major
  • Naib Juara: RM 250,000 | 120 DPC
  • Tempat Ketiga: RM 200,000 | 110 DPC

Pengumuman ini membuatkan, tinggal satu sahaja lagi kejohanan Minor yang belum diumumkan sebelum ONE Esports Singapore Major.

Sumber: Dota PIT

#AMD #Sapphire #DotaPitMinor #SplitMinor #DotaPit #DPC #Dota2Minor #EpicenterMajor #OGA

Jangan lupa untuk Support page Sentrum.MY untuk info terkini Dota 2 dan juga content yang menarik!

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

DOTA PIT Minor 2020, Minor ke 4 di Split, Croatia

AMD SAPPHIRE DOTA PIT Minor 2020 akan menjadi Minor ke-4 untuk liga DPC yang akan diadakan di Spaladium Arena, Croatia.

Call of Duty: Warzone, percuma untuk peminat Battle Royale

Pembangun CoD: Modern Warfare umum mod terbaru iaitu Call of Duty: Warzone dimana khas untuk peminat-peminat "Battle Royale".

Reality Rift layak ke ONE Esports Jakarta, kalahkan Cignal Ultra

Reality Rift layak ke ONE Esports Dota 2 Jakarta Invitational selepas kalahkan Cignal Ultra 2-0 di pentas akhir pusingan kelayakan Malaysia semalam. 

Aster Benam Alliance, Juara Starladder ImbaTV Minor

Team Aster benam pasukan Alliance di pentas akhir Starladder ImbaTV Minor 3-1, tempah slot terakhir ke ESL One Los Angeles Major.

Faker pemain pertama mendapat 2000 ‘kill’ di LCK

Lee “Faker” Sang-hyeok cipta sejarah sebagai pemain pertama membuat 'kill' yang ke 2000 di kejohanan League of Legend Champions Korea - LCK.

Akibat penyelewengan wang, bekas pemain CSGO dihukum 116 tahun penjara

[#CSGO] Bekas pemain CSGO profesional Shayene “shAy” Victorio, dijatuhkan hukuman penjara selama 116 tahun mengikut laporan ESPN Brazil selasa lalu.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you