GAMING | ESUKAN Dota 2 Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major...

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

-

[#Dota] Valve telah mengemaskini musim baru Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020 termasuk tarikh pertandingan Minor / Major dan juga pembahagian mata DPC

DPC FOTO Valve

Mata DPC akan dikumpul oleh pasukan-pasukan Profesional untuk mendapat jemputan terus ke The International 10 di Stolkhom, Sweden tahun hadapan.

Musim 2019-2020 DPC tahun hadapan terdapat 5 major dan juga 5 Minor dimana masing-masing pertandingan akan memberikan beberapa mata DPC. Pasukan yang menang seperti biasa bukan sahaja akan memenangi Wang Tunai tetapi mata DPC yang perlu dikumpul supaya mendapat jemputan terus ke Ti10.

DPC 2019 2020 Foto Valve

Pasukan-pasukan yang tidak dapat kumpul mata yang mencukupi untuk mendapat jemputan terus perlu melalui jalan yang panjang iaitu pusingan kelayakan terbuka rantau, kemudian pusingan tertutup rantau.

Seperti jadual pertandingan anjuran Valve diatas, kita dapat lihat musim baru ini akan dibuka dengan pertandingan Minor pada bulan November nanti. Pertandingan Minor tersebut akan menawarkan lebih RM 1.2 Juta dan juga 660 Mata DPC.

Musim DPC ini pula akan berakhir pada bulan June tahun hadapan dengan pertandingan Major sebelum TI10 bermula yang dijanka pada bulan 8 tahun hadapan.

Sila lihat sini untuk pengumuman penuh.

Sumber: Dota 2 Valve

#DPC #Dota2NewSeason #DotaDPCPoint #DPCPoint #RoadtoTI10 #Ti10

Jangan lupa untuk like page Sentrum.MY untuk info terkini Dota 2 dan juga content yang menarik!

 

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Ward | Pemain posisi 5 atau posisi 4 patut beli?

Ward patut dibeli oleh pemain posisi 5 atau posisi 4 menjadi perbualan sejak pencarian rank match bertukar jadi Core/Support.

Selepas bersama Ahfu di RNG, kini LaNm kembali bersama Mushi di Keen Gaming

[#DOTA2] LaNm umum sertai Keen Gaming bersama-sama pemain negara Mushi di Keen Gaming tetapi kali ini sebagai jurulatih. 

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

Must read

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

You might also likeRELATED
Recommended to you