GAMING | ESUKAN Dota 2 ESL One Los Angeles, Dota 2 Major dibatalkan

ESL One Los Angeles, Dota 2 Major dibatalkan

-

[#Dota2] Kejohanan ESL One Los Angeles Dota 2 Major yang akan diadakan pada hujung minggu ini dibatalkan akibat situasi kesihatan dunia melibatkan Covid-19 (Coronavirus).

ESL One Los Angeles dibatalkan.

Wabak Covid-19 yang sedang melanda dunia sejak awal tahun kini semakin merebat keseluruh dunia punca kejohanan liga DPC Dota 2 ESL One yang akan diadakan di Los Angeles, USA hujung minggu ini dibatalkan serta merta. Sebelum ini beberapa kejohanan esukan masih berjalan seperti biasa cuma tanpa penonton akibat wabak yang sama.

Covid-19 bukan sahaja terlibat di dalam dunia korporat dan esukan, malah kebanyak liga-liga sukan yang besar juga terpalit seperti liga perdana Italy(Serie A) dan juga beberapa sukan yang lain seperti NBA.

Kejohanan ESL One los Angeles terbatal diumumkan oleh konsultan esukan Rod ‘Slasher’ Breslau melalui laman twitter beliau awal hari ini. Kesemua pasukan dan juga orang yang terlibat untuk kejohanan ini telah pon diberitahu oleh Valve dan juga ESL.

Kerajaan Amerika Syarikat umum mereka akan menghalang segala perjalanan masuk kedalam negara lagi-lagi dari rantau Eropah apabila kebanyakan kes Covid-19 di USA bermula dari sana.

ESL akan bekerja sama dengan Valve untuk memastikan kejohanan ini ditangguhkan kepada tarikh dan tempat yang baru.

Sumber: Rod ‘Slasher’ Breslau

#Covid19 #CoronaVirus #ESLOne #LAMajor #LosAngelesMajor #Dota2Major #DPC

Jangan lupa untuk support page Sentrum.MY untuk info terkini Dota 2 dan juga content yang menarik!

 

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

ESL One Los Angeles, Dota 2 Major dibatalkan

ESL One Los Angeles Dota 2 Major yang akan diadakan pada hujung minggu ini dibatalkan akibat situasi kesihatan dunia melibatkan Covid-19 (Coronavirus).

WARZONE – 6 juta muat turun kurang 24 jam

Call of Duty Warzone 'free to play' battle royale selepas dilepaskan untuk didapati secara percuma semalam terima lebih 6 juta muat turun dalam masa 24 jam.

DOTA PIT Minor 2020, Minor ke 4 di Split, Croatia

AMD SAPPHIRE DOTA PIT Minor 2020 akan menjadi Minor ke-4 untuk liga DPC yang akan diadakan di Spaladium Arena, Croatia.

Call of Duty: Warzone, percuma untuk peminat Battle Royale

Pembangun CoD: Modern Warfare umum mod terbaru iaitu Call of Duty: Warzone dimana khas untuk peminat-peminat "Battle Royale".

Reality Rift layak ke ONE Esports Jakarta, kalahkan Cignal Ultra

Reality Rift layak ke ONE Esports Dota 2 Jakarta Invitational selepas kalahkan Cignal Ultra 2-0 di pentas akhir pusingan kelayakan Malaysia semalam. 

Aster Benam Alliance, Juara Starladder ImbaTV Minor

Team Aster benam pasukan Alliance di pentas akhir Starladder ImbaTV Minor 3-1, tempah slot terakhir ke ESL One Los Angeles Major.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you