GAMING | ESUKAN Dota 2 Fnatic dan Mineski telah menempah tempat di MDL Disneyland...

Fnatic dan Mineski telah menempah tempat di MDL Disneyland Major mewakili SEA region bulan hadapan.

-

Pasukan Dota2 gergasi Asia Tenggara, Fnatic mempunyai musim yang sangat berjaya dan bermakna. Pasukan SEA ini duduk di tempat ke-5 kedudukan DPC dan bersedia untuk menjamin tempat di pertandingan terpenting iaitu TI9.

Untuk MDL Disneyland Major, pasukan Fnatic melepasi peringkat kumpulan tanpa kekalahan dan menuju ke peringkat pendahulu atas (Upper Bracket) sebelum kalah satu perlawanan kepada TNC Predator. Pada akhirnya, mereka telah berjaya, seperti yang diharapkan, untuk mengambil tempat pertama sebagai pasukan pertama dari SEA di MDL Disneyland.

Membawa dua ahli pasukan veteran seolah-olah telah melunaskan untuk pasukan Mineski yang juga merupakan antara pasukan gergasi dari SEA. Senarai mereka yang baru dirombak, yang menampilkan Ryan ‘Bimbo’ Jay Qui dan Michael ‘Ninjaboogie’ Ross, mempunyai pertunjukan yang mengagumkan di peringkat kumpulan MDL Disneyland Major. Mereka mempunyai nasib malang untuk dibiakkan kepada pasukan Fnatic. Sikap fokus yang tinggi, pasukan Mineski kemudian merangkak melalui kurungan bawah (lower bracket) untuk menuntut tempat kedua.

Dari 4 Mei hingga 12 Mei, 16 pasukan terbaik akan bertarung di Disney’s Newport Bay Club dan Disney® Events Arena yang mempunyai kapasiti tempat duduk sebanyak 6,300. Sebagai musim keempat Major DPC 2018-2019, pasukan akan bersaing untuk $ 1,000,000 dan 15,000 mata DPC.

Afro Zoso
Seorang bekas ahli media dan penulis baru didalam dunia penulisan namun telah lama meminati dunia esukan. Into Music, Movie for fun and IT Tech for work. Thank you for the love and support geng! Email me at afrozoso@sentrum.my for anything including collaboration, news and even lepak!

Latest news

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Pasukan T1 satukan semula Ana dan Topson.

[#DOTA2] Gandingan dua kali juara dunia iaitu Topias Taavitsainen (Topson) dan Anathan Pham (Ana) kembali disatukan semula oleh pasukan T1 sebagai persediaan menghadapi pusingan kelayakan The International 2022.

PSG LGD ‘tercekik’ lagi, Team Spirit muncul juara PGL Arlington Major.

[#DOTA2] Team Spirit sekali lagi menjadi ‘kryptonite’ kepada PSG LGD apabila mereka berjaya menundukkan jaguh China itu di perlawanan akhir PGL Arlington Major pada awal pagi semalam.

PSG LGD terus cemerlang di bumi Arlington.

[#DOTA2] Pasukan gergasi China, PSG LGD mara ke peringkat akhir kejohanan major pertama mereka tahun di Arlington selepas menumpaskan Team Spirit 2-0 awal pagi tadi.

TI11: Team Spirit, Aster, Beastcoast dan Tundra sertai rombongan kedua ke Singapura.

[#DOTA2] 4 lagi pasukan termasuk Team Spirit telah menempah tiket ke kejohanan dunia The International 2022 secara merit dan ini menjadikan 8 pasukan keseluruhan yang layak menerusi ranking DOTA 2 Pro Circuit (DPC)

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you