GAMING | ESUKAN Dota 2 Fnatic, Neon Esports dan T1 layak ke kejohanan Singapore...

Fnatic, Neon Esports dan T1 layak ke kejohanan Singapore Major.

-

[#DOTA2] Tiga pasukan terbaik Asia Tenggara ketika ini, Fnatic, Neon Esports dan T1 telah melayakkan diri ke kejohanan Singapore Major pada penghujung Mac nanti.

Fnatic, Neon Esports dan T1 telah melayakkan diri ke kejohanan Singapore Major pada penghujung Mac nanti.
Fnatic, Neon Esports dan T1 telah melayakkan diri ke kejohanan Singapore Major pada penghujung Mac nanti.

Ketiga-tiga pasukan berjaya menduduki tangga teratas selepas 6 minggu saingan Liga Div 1 DOTA 2 Pro Circuit Asia Tenggara berlangsung.

Foto: Liquipedia

Pasukan yang berpengkalan di Malaysia, Fnatic yang menduduki tangga pertama hanya tewas sekali sahaja dalam 7 perlawanan iaitu kepada pasukan BOOM Esports.

Mereka juga telah menjinakkan musuh tradisi, TNC Predator 2-1 dalam perlawanan terakhir mereka pada hari Rabu yang lalu.

Sebagai juara mereka membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah $30,000 USD (RM121,515 MYR) dan juga 500 mata DPC.

2 lagi pasukan yang bakal bersama mereka ke Singapore Major ialah pasukan Filipina, Neon Esports yang boleh dikatakan sebagai pasukan pilihan mengikut prestasi semasa.

Terikat rekod keputusan 5 kemenangan bersama T1, mereka akan membuat pertembungan tiebreaker bersama pasukan dari Korea tersebut bagi menentukan sama ada mereka layak terus ke peringkat kumpulan ataupun tersungkur ke pusingan kad liar Singapore Major.

Jangan terlepas untuk saksikan aksi-aksi menarik daripada pasukan kesayangan anda yang mewakili Asia Tenggara ke kejohanan DOTA 2 berprestij pertama tahun ini yang menawarkan hadiah utama bernilai $200,000 USD (RM810,105 MYR) pada 27 Mac nanti.

Sumber: PGL

#SingaporeMajor #DPC2021 #Fnatic #Neon #T1

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you