GAMING | ESUKAN Dota 2 Fnatic tunduk malu gagal ke kejohanan WePlay Animajor 2021.

Fnatic tunduk malu gagal ke kejohanan WePlay Animajor 2021.

-

[#DOTA2] Skuad DOTA 2 Fnatic yang merupakan antara pasukan pilihan di Asia Tenggara telah gagal mara ke kejohanan WePlay Animajor 2021 selepas tewas 0-2 kepada Execration dalam perlawanan penentuan.

Skuad DOTA 2 Fnatic yang merupakan antara pasukan pilihan di Asia Tenggara telah gagal mara ke kejohanan WePlay Animajor 2021
Skuad DOTA 2 Fnatic yang merupakan antara pasukan pilihan di Asia Tenggara telah gagal mara ke kejohanan WePlay Animajor 2021

Prestasi mereka pada musim ini sangat hambar berbanding musim lalu di mana mereka menjuarai Liga DPC Asia Tenggara ketika itu.

Bermain dalam aksi tiebreaker petang tadi, Execration tampak lebih bertenaga dan permainan mereka lebih meyakinkan.

13 daripada 24 kills yang diperoleh mereka hadir melalui sumbangan pemain offlane, Nikko “Nikko” Bilocura mengguungakan Doom yang merupakan tertinggi dalam peta yang pertama.

Perkara itu juga membantu Execration untuk memenangi mata yang pertama sebelum melakukan satu kebangkitan yang menarik di perlawanan kedua.

Ketika perlawanan seolah-olah berpihak kepada Fnatic dengan Kam “Moon” Boon Seng cemerlang menggunakan Leshrac, pasukan dari Filipina itu telah menyapu rata mereka di hujung perlawanan.

Walaupun 3 buybacks telah digunakan namun masih gagal untuk menahan kemaraan Execration dan memberikan kemenangan mutlak serta slot tunggal kad liar WePlay Animajor 2021 kepada mereka.

Di bandar Kyiv nanti, Execration akan ditemani oleh dua lagi jaguh Asia Tenggara iaitu T1 Esports serta rakan senegara, TNC Predator.

Sumber: PGL

#AlwaysFnatic #ExeWin #DPCSEA

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

Champions 2022: Leviatan, OpTic dan DRX lepasi peringkat kumpulan.

[#VALORANT] Kejohanan dunia VALORANT Champions 2022 yang berlangsung di kota Istanbul, Turki itu diteruskan dengan 3 pasukan iaitu Leviatan, OpTic Gaming serta DRX sudah melepasi peringkat kumpulan.

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Pasukan T1 satukan semula Ana dan Topson.

[#DOTA2] Gandingan dua kali juara dunia iaitu Topias Taavitsainen (Topson) dan Anathan Pham (Ana) kembali disatukan semula oleh pasukan T1 sebagai persediaan menghadapi pusingan kelayakan The International 2022.

PSG LGD ‘tercekik’ lagi, Team Spirit muncul juara PGL Arlington Major.

[#DOTA2] Team Spirit sekali lagi menjadi ‘kryptonite’ kepada PSG LGD apabila mereka berjaya menundukkan jaguh China itu di perlawanan akhir PGL Arlington Major pada awal pagi semalam.

PSG LGD terus cemerlang di bumi Arlington.

[#DOTA2] Pasukan gergasi China, PSG LGD mara ke peringkat akhir kejohanan major pertama mereka tahun di Arlington selepas menumpaskan Team Spirit 2-0 awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you