GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive G2 Esports bersetuju untuk melepaskan KennyS.

G2 Esports bersetuju untuk melepaskan KennyS.

-

[#CSGO] Pasukan CSGO G2 Esports telah membuat perubahan drastik dalam skuad utama mereka dengan melepaskan pemain veteran, Kenny “kennyS” Schrub.

G2 Esports telah membuat perubahan drastik dalam skuad utama mereka dengan melepaskan pemain veteran, Kenny “kennyS” Schrub.
G2 Esports telah membuat perubahan drastik dalam skuad utama mereka dengan melepaskan pemain veteran, Kenny “kennyS” Schrub. FOTO: HLTV

Perkara itu diumumkan dalam satu media bertulis yang dikeluarkan oleh organisasi e-sukan tersebut di laman sosial rasmi mereka.

“Selepas 4 tahun yang membanggakan bersama beliau, dengan berat hati kami terpaksa memberikan ruang kepadanya untuk keluar mengembangkan lagi bakatnya”, kata Ketua Bahagian E-sukan G2 Esports, Danny Engels.

Sepanjang penglibatan KennyS bersama G2 Esports, beliau telah mengecapi beberapa kejuaraan bersama mereka termasuklah menjuarai ESL Pro League Season 5 2017 dan juga Champions Cup Finals 2019.

Audric “JACKZ” Jug akan kembali ke pasukan utama bagi mengisi kekosongan itu dan Nikola “Niko” Kovac akan diberikan tugas selaku Rifler dan AWPer untuk pasukan tersebut.

“Niko mempunyai fleksibiliti kemahiran yang baik dan kami yakin perubahan ini mampu membawa nama organisasi ini kembali gah seperti dahulu”, ulas jurulatih pasukan, Damien “maLeK” Marcel.

G2 Esports akan kembali turun ke gelanggang dalam misi untuk merebut kejuaraan ESL Pro League Season 13 2021 pada tarikh 13 Mac nanti.

Sumber: G2 Esports

#G2CSGO #KennyS #ESLProLeague13

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you