GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive GeT_RiGhT umum persaraan dari arena professional CSGO.

GeT_RiGhT umum persaraan dari arena professional CSGO.

-

[#CSGO] Pemain veteran, Christopher “GeT_RiGhT” Alesund yang merupakan duta pasukan Dignitas umum telah mengundurkan diri arena professional CSGO bermula hari ini.

Christopher “GeT_RiGhT” Alesund telah mengundurkan diri arena professional CSGO bermula hari ini.
Christopher “GeT_RiGhT” Alesund telah mengundurkan diri arena professional CSGO bermula hari ini. Foto: BLAST

Perkara itu disahkan beliau melalui bebenang penulisan beliau di laman Twitter peribadi miliknya.

 Karier GeT_RiGhT telah bermula semenjak dari judul permainan Counter Strike lagi dan telah memenangi beberapa kejohanan bertaraf dunia.

Kecemerlangan itu diteruskan lagi apabila CSGO diperkenalkan dan pasukan Ninjas in Pyjamas berjaya mendapatkan beliau daripada pasukan SK Gaming.

Lebih 7 tahun bersama pasukan tersebut beliau mengorak langkah berpindah ke Dignitas sebelum mengumumkan persaraan beliau pada umur 30 tahun.

 GeT_RiGhT juga mengucapkan terima kasih buat bekas rakan sepasukan sepanjang kemuncak karier professionalnya terutama buat Patrick “f0rest” Lindberg yang sentiasa bersamanya.

 Beliau sempat memberitahu media bahawa bersara tidak bermakna terus berhenti dan difahamkan beliau akan menjadi streamer sepenuh masa untuk organisasi Dignitas.

Sumber: Dignitas

#GeT_RiGhT #Digi

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

OG memperkenalkan skuad Valorant pertama mereka.

[#VALORANT] Organisasi e-sukan Eropah yang terkenal dengan judul permainan DOTA 2, OG telah menubuhkan skuad Valorant pertama mereka awal minggu ini.

Valve bekerjasama dengan Netflix menghasilkan siri animasi DOTA 2: Dragon’s Blood.

[#DOTA2] Syarikat pengeluar permainan, Valve telah bekerjasama dengan Netflix untuk menghasilkan sebuah siri animasi permainan, DOTA 2: Dragon’s Blood.

“Terima kasih, Rex!” -Team Secret.

[#PUBGM] Pemain PUBG Mobile tempatan, Asyam “Rex” Syayuti dilaporkan tidak lagi bersama Team Secret selepas hanya 7 bulan bersama.

23savage sertai BOOM Esports sebagai pemain gantian.

[#DOTA2] Bakat muda Thailand, Nuengnara “23savage” Teeramahanon akan sertai BOOM Esports dalam baki saingan Liga Div 1 DOTA 2 Pro Circuit (DPC) Asia Tenggara musim ini.

Olofmeister ucap selamat tinggal kepada FaZe Clan.

[#CSGO] Pemain veteran Sweden, Olof “olofmeister” Gustafsson telah mengundurkan diri dari skuad utama FaZe Clan secara rasminya bermula hari ini.

DPC 2021: Team Secret semakin hampiri kejuaraan liga.

[#DOTA2] Team Secret semakin menghampiri kejuaraan Liga Div 1 DOTA Pro Circuit (DPC) Eropah apabila berjaya membenam Alliance 2-1 pada awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you