Movie Buff Joker Review - Dihina, Ditindas Tetap Ketawa.

Joker Review – Dihina, Ditindas Tetap Ketawa.

-

[#MovieBuff] Movie yang terlalu banyak layer personaliti. Hype dari awal dulu mmg legit. Jika hang ke movie ini mengharapkan action, joker, batman, hero, maaf hang akan dikecewakan.

Ni cerita pasal mcm mana Joker tu boleh menjadi “Joker” sendiri. Apa sebab dia buat semua tu apa sebab semua tindakkan dia tak munasabah bagi seorang hero tapi hero bagi org disebalik pandangan sistem sosial.

Arthur Fleck seorang yang dipijak oleh masyarakat. Ditindas, dihina, diperlekeh, dan dimanipulasi. Disebalik kehidupan yg buruk dia masih kuat berusaha untuk membetulkan kehidupan dia. Dapat jaga mak dia elok2. Hormat orang. Percaya org semua baik. Tapi masih dipijak. Masih dilekeh. Hanya kerana dia lain. Hanya kerana dia ada kondisi mental.

Digambarkan masyarakat yang penuh dengan penyakit sosial. Yang kaya tetap kaya yang miskin tetap miskin. Dah la miskin miskin lagi adab budi akhlak. Bayangkan apa jadi kalau seorang yg tak sempurna berada pada msyarakat yang tak bertamadun mcm tu.

Bagi karekter Arthur Fleck yg tak sempurna. Dia ‘suffer‘ sangat bila tak boleh kontrol penyakit trauma mental dia. Dia akan tergelak bila dia neves. Tapi bila dia gelak hang dpt rasa dia sebenarnya terseksa. Bukan sengaja dia gelak dan bukan intention dia untuk gelak.

Watak yg berubah sedikit demi sedikit. Secara tak sedar kita pun follow perubahan dia dari mula sampai habis. Dan sepanjang tu jugak kita mmg kesiankan si Arthur ni. Kesian kenapa dia perlu hadap semua tu. Kesian apa yang masyarakat sekeliling buat pada dia. Kesian tiada cara apa pun dia boleh ubah nasib dia.

Ini adalah one man show Joaquin Phoenix. Tetap dah watak ni dia pegang! Percayalah ni adalah salah satu performance terbaik Joker pernah ada. Karya penuh tersirat yg membuatkan hg sentiasa berfikir.

 : Wajib kena p tengok!

Jangan dok bawak budak2 p tgk pulak!

Tengok Trailer

Jangan lupa untuk like page Sentrum.my untuk review Movie yang power dan content yang menarik!

Momo
Momo
Man vs Movie. Movie apa best? Best apa movie ni? Pa cerita? Yang pasti Royale popcorn paling sedap!

Latest news

Astralis Juara IEM Beijing | Menang mudah keatas 100 Thieves

Pasukan gergasi CSGO Astralis menang mudah kejohanan IEM Beijing semalam selepas benam pasukan 100 Thieves 3-0 di pentas akhir.

[#LigaFantasiSentrumMY] Langit Tidak Lagi Berwarna BIRU!

Shout out to all KOP fans! Kini langit tidak lagi berwarna BIRU! Adakah kejuaraan musim ini akan menjadi milik Liverpool akhirnya?

Worlds 2019 | FunPlus Phoenix Juara Kejohanan dunia League of Legends

Pasukan dari China FunPlus Phoenix (FPX) menjuarai kejohanan paling berprestij League of Legends, Worlds 2019 semalam selepas benam pasukan G2 Esports 3-0!

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Liga Fantasi Sentrum : Percaturan Minit Terakhir!

Just Follow Sentrum And You Are In A Good Shape! Minggu ni sibuk sangat sampai tak ingat sibuk sebab...

Must read

video

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.
video

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Level Up KL | Konvensyen untuk para gamers!

Majlis Perasmian Level Up KL Biz 2019 hari ini yang diadakan di Connexion Conference & Event Centre, umum pembukaan Larian Studios dan banyak lagi.

TNC Predator bukti rantau SEA bukan calang-calang! | Juara ESL One Hamburg

TNC Predator menjuarai kejohanan ESL One Hamburg semalam selepas kalahkan pasukan underdog rantau CIS Gambit Esports 3-2 didalam siri best of 5.

You might also likeRELATED
Recommended to you