News Juara Dunia Fifa eWorld Cup milik "MoAuba" bawa pulang...

Juara Dunia Fifa eWorld Cup milik “MoAuba” bawa pulang RM 1 Juta!

-

[#FIFA19]  Juara Dunia Fifa eWorld Cup milik “MoAuba” bawa pulang RM 1 Juta!

Tahniah diucapkan kepada Mohammed ‘MoAuba’ Harkous kerana menjuarai Fifa EWorld Cup lepas mengalahkan juara bertahan Mosaad ‘Msdossary’ Aldossary 3-2 di pentas akhir!

Pertandingan Fifa EWorld Cup 2019 melibatkan sebanyak 32 dua orang pemain yang diadakan di O2 Arena, London England.

Hampir kecundang di semi-final kepada pemain Argentina, Nicolas Villalba atau Nicolas99fc, MoAuba berjaya ke final dengan menang di sepak penalti.

“Its Crazy, I cant believe it” I had such a hard bracket but i beat them all!” Kata MoAuba.

MoAuba seri 1-1 di perlawanan pertama menggunakan konsol Xbox iaitu kepakaran Msdossary, dan menang 2-1 di konsol Ps4 dan menjuarai Kejuaraan Dunia Fifa EWorld Cup 2019!

Kejuaraan disampai oleh Wilfried Zaha pemain dari Crystal palace. Bekas pemain Manchester united Dimitar Berbatov juga hadir di pertandingan ini.

Sumber dan Foto: BBC

#fifaeworldcup #Fifa #Eworldcup #Fifa #WerdereSports #worldchampion #FIFA19 #EASport #EA #FUT #fifaultimateteam #fifamobile #moauba #onestowatch #fifaotw #fifaprediction

Jangan lupa untuk like page Sentrum.MY untuk info terkini esukan dan juga content yang menarik!

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

TNC Predator | KUKU dan Eyyou dilepaskan

[#DOTA2] Kelab esukan gergasi SEA - TNC Predator lepaskan dua pemain DOTA 2 mereka iaitu Carlo "Kuku" Palad dan juga Nico "eyyou" Barcelon.

Liga Fantasi Sentrum : WILDCARD UPDATED!

WILDCARD LINE-UP Version 2 Tidak perlu terkejut sangat guys. Nama pon WILDCARD. Bagi korang yang penah gune WILDCARD ni...

ONE PIECE STAMPEDE | Tiket Boleh Didapati Hari ini!

Berita baik buat peminat-peminat One Piece, GSC Malaysia umum penjualan awal tiket Filem Anime One Piece Stampede yang bermula hari ini.

Must read

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

Berlin Major: Peringkat Legends tamat, kini Peringkat Champions bermula – 8 pasukan mara

[#BerlinMajor] Peringkat Legends kini tamat tanda peringkat Champions kini bermula - 8 pasukan mara dan 8 pasukan pulang.

You might also likeRELATED
Recommended to you