Liga Fantasi SentrumMY Liga Fantasi Sentrum : Ceballos dan United Mengecewakan!

Liga Fantasi Sentrum : Ceballos dan United Mengecewakan!

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Rumusan Gameweek 3

What the hell happenned?

MALAPETAKA! the only and exact word that can describe GW3 untuk kite. Dalam konteks Fantasi, semua tunggak harapan kite tumbang, tewas dan mengecewakan. Bermula dengan ketumpasan Everton kepada Villa (2-0) menyaksikan Digne lost point untuk clean sheet. Pastu masalah “Penalty Takers” dalam team ManUtd membuatkan aku teramat emosi. Kemonlah, ini bukan sepatutnya perkara yang kite perlu titik beratkan pada awal-awal musim macam ni. Banyak lagi mende yang lebih penting terutama dari segi tactical dan gameplay!. Bissaka tak dapat clean sheet siap kad kuning lagi. Martial satu-satunya pemain ManUtd (dalam team kite) yang ade point.

 

Image from sportbible.com

Untuk game Liverpool vs Arsenal pulak, aku tak amek kesah sape menang or kalah, tapi aku kecewa dengan persembahan Ceballos. Nampak macam kayu lak malam tu. Persembahan dia malam tu membuatkan aku terpikir, adakah Ceballos ni hanya mampu bersinar ketika bertemu team-team bottom table?

Image from goal.com

How about Mane?, aku tak marah dia sebab dia perform malam tu cuma takde luck (Salah dah bolot seme chance!). Tapi tu memang risiko yang aku sedia hadapai mase pilih Mane untuk line-up aku. Pastu ni satu lagi, Spurs vs Newcastle. Mak aiiii, dah la main HOME, lawan lak Newcastle yang terang-terang tengah struggle sekarang ni. Still lose 1-0!!. Ikutkan hati banyak perkataan yang akan membuatkan aku kene banned, so aku bermonolog je la dalam hati.

Image from espn.co.uk

The only silver lining dalam GW3 adalah tak lain tak bukan PUKKI. Setakat ni mamat ni tak kire team mane dia lawan, dia tak gentar, dia score. SETAKAT ni la. Also thanks to Sterling sebab 16-point yang disumbangkan (sebab Captain so 8 x 2 = 16). Yes, memang kite mengharapakan lebey tapi kembalinya Kun dalam starling XI City bermaksud perebutan untuk menjaringkan gol kembali menghantui City (which is NOT a bad thing).

Image from sports.sindonews.com

 

 

Berbekalkan 44 point, kite terus pandang kehadapan. Hadapi hari-hari muka yang mendatang dengan lebih positif, tenang dan terbuka.

Challenges will just make you stronger

So CHIN UP GUYS!! and stay tuned

#FantasyPremierLeague #FantasyLeague #PLFantasyManager#FantasyFootball #EPL #EnglishPremierLeague #SentrumLeague#SentrumMY

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

Ward | Pemain posisi 5 atau posisi 4 patut beli?

Ward patut dibeli oleh pemain posisi 5 atau posisi 4 menjadi perbualan sejak pencarian rank match bertukar jadi Core/Support.

Selepas bersama Ahfu di RNG, kini LaNm kembali bersama Mushi di Keen Gaming

[#DOTA2] LaNm umum sertai Keen Gaming bersama-sama pemain negara Mushi di Keen Gaming tetapi kali ini sebagai jurulatih. 

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

Must read

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

You might also likeRELATED
Recommended to you