Liga Fantasi SentrumMY Liga Fantasi Sentrum : Dilema Kecederaan Dan Tips Gameweek...

Liga Fantasi Sentrum : Dilema Kecederaan Dan Tips Gameweek 4

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Dilema Kecederaan Dan Tips Gameweek 4

Image from eurosport.co.uk

Selain layangan kad kuning atau merah dan miss penalty, kecederaan pemain merupakan satu lagi aspek yang merisaukan kite. Cuba bayangkan kite dah guna wildcard tapi pastu next game banyak pemain kite cedera – unable to play. Pastu nak replace player tu kene tolak point pulak. Ni baru betul jatuh ditimpa tangga!. Nasib baik dalam team kita Martial je injured. So meh kite tengok apa nak buat minggu ni.

Memandangkan Martial injured, kite terpakse buat pertukaran. As a die hard fan ManUtd aku mengharapkan dorang bangkit daripada kekalahan minggu lepas dan menang lawan Southampton minggu ni. Based on prestasi lepas, aku plan nak amek Daniel James

Antara lain dalam senarai is Mason Mount (Chelsea). Mamat yang digebang-gebangkan as the Next Lampard ni nampak menjanjikan prestasi yang konsisten. Muda lagi dia ni so there is a lot to prove. Tapi berpotensi pon tak gune jugak kalau injured dan tak main. By the time artikel ni ditulis, status Mount is 75% chance of playing. So aku taknak letak risiko aku kat situ

Image from metro.co.uk

Dalam artikel lepas aku ade cakap Kane menghampakan kan? Disebabkan kesentapan itu aku nak keluarkan Kane. Sape lagi aku nak ganti kalau bukan Kun Aguero. Prolifik striker yang dari satu musim ke satu musim jarang nak mengecewakan. Dah la lawan Brighton, kat home pulak tu. Delicious fixture kite panggil.

El-Kapitan kite untuk GW4 adalah tak lain tak bukan Raheem Sterling. Macam biasa, style aku, prefer pilih captain from midfielder rather then striker (kecuali kalau aku takde Sterling aku akan pilih Kun). Tapi cite rase masing-masing berbeze. Apa salahnye Captain Aguero betol tak?

Pros and Cons pilih Aguero sebagai Captain :

Pros – terbukti penjaring berbisa kalau mood dia ngam.

Cons – Kebarangkalian untuk diganti dengan Jesus adalah tinggi jadi Aguero kene score banyak-banyak sebelum dikeluarkan.

Pros and Cons pilih Sterling sebagai Captain :

Pros – Melainkan dia injured, dia akan main full-time so lebih banyak peluang untuk dia contribute points

Cons – Selalu akan di over-shadowed by Aguero dalam misi pencarian gol. (Penalty pon Aguero amek)

Image from thenational.ae

Final decision, Martial out James in, Kane out Kun in. (4points deduct). Memandangkan ni game terakhir untuk minggu ni sebelum International Break, kita nak cuba all out dengan harapan semua akan berjalan dengan lancar dan hati kite akan tenang untuk 2 minggu akan datang (kepala semak wey kalau point sket)

Past is Past. Lupakan point teruk kite minggu lepas. Kite bangkit bersama-sama minggu ni kay guys!

Lets go!

#FantasyPremierLeague #FantasyLeague #PLFantasyManager#FantasyFootball #EPL #EnglishPremierLeague #SentrumLeague#SentrumMY

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

Ward | Pemain posisi 5 atau posisi 4 patut beli?

Ward patut dibeli oleh pemain posisi 5 atau posisi 4 menjadi perbualan sejak pencarian rank match bertukar jadi Core/Support.

Selepas bersama Ahfu di RNG, kini LaNm kembali bersama Mushi di Keen Gaming

[#DOTA2] LaNm umum sertai Keen Gaming bersama-sama pemain negara Mushi di Keen Gaming tetapi kali ini sebagai jurulatih. 

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

Must read

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

You might also likeRELATED
Recommended to you