Liga Fantasi SentrumMY Liga Fantasi SentrumMY - Tips Untuk Gameweek 2

Liga Fantasi SentrumMY – Tips Untuk Gameweek 2

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Salam fantasy kepada manager-manager di luar sane. As promise kami di Sentrum akan layout kan kepada korang idea-idea untuk korang decide player mane untuk diketengahkan untuk GW2.

Sebelum tu, sekali lagi aku nak highlight kat sini, this article purposely created to help you guys to get the idea what to do dengan team korang untuk menghadapi gameweek yang mendatang

Ok sebelum tu meh kite review sket schedule untuk GW2

OUTSTANDING HOME (Expect Home Team to Perform!)

Norwich vs Newcastle

OUTSTANDING AWAY (Expect Away Team to Perform!)

Ast Villa vs Bournemouth
Southampton vs Liverpool
Shef Utd vs Crystal Palace
Chelsea vs Leicester
Wolves vs Man Utd

Agak Merbahaya

Man City vs Spurs
Everton vs Watford

Berpandukan kepada 10 tahun pengalaman aku dalam EPL ni, memang tidak dinafikan team HOME sentiasa mempunyai kelebihan yang extra dalam peluang memenangi fixture tersebut. Sebab tu setiap kali GW aku akan bagi lebih perhatian kepada player dari HOME team (tak kire dia star ke tak). Tapi ade certain-certain time kite tak leh nafikan team-team MEGA walaupon dorang beraksi AWAY.

Takat ni paham kan? kalo tak, takpe..teruskan baca sampai abes.

Ok refer balik line-up aku GW1

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – Kane

Base on GW2 untuk line-up aku, aku rase aku tak perlu buat ape-ape perubahan sebab player aku skang semue boleh dikatakan mampu memberi pulangan mata yang tinggi kecuali Sterling dan Kane. Thats why aku letak Man City vs Spurs as “Agak Merbahaya”. Sebabnya both team mempunyai kekuatan yang lebih kurang, so kalo korang belom ade player from City/Spurs better jangan amek sape-sape dulu..tau Sterling dan Kane meletop minggu lepas tapi SABAAAAAARRRRR, panjang lagi perjalanan kite!

Ok so ape plan aku? Memandangkan aku ade 1 free transfer, aku sangat mengidamkan untuk buat pertukaran ni KANE out PUKKI in. Hahahaha korang jangan pikir lain lak, bukan sebab aku suke PUKKI hokeyyyyy (Double meaning) tapi sebab stats minggu lepas menunjukkan PUKKI mampu bersaing dan meledakkan gol even facing Team MEGA (minggu lepas dia score againts THE KOP kot!!). Aku sangat teruja nak mencube PUKKI ni, heheheh, double meaning lagi hokeyyyyy.

Selain daripada player di atas, korang leh usha-usha player ni, for your consideration based on fixtures dorang

Cystal Palace – Zaha
Bournnemouth – Frasier, Wilson, King
Liverpool – Mane

Sape CAPTAIN minggu ni??? Semestinya aku akan meletakkan kepercayaan aku kepada yang Tak Salah: Mo Salah, walaupon aku DIE HARD FAN MAN UTD, tapi aku takleh nafikan Mo adelah penyumbang Mata untuk aku sejak season lepas!

So final line-up aku GW2

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah CAPTAIN
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – PUKKI

Transfer – 1 free
Chip – None

There u have it, my own lineup for GW2, kalau korang tak paham ape yang aku merepek kat atas tu, you are more then welcome to COPY lineup aku ni ok!!

So hope for the best and always stay tuned with Sentrum.MY.

CHIOOOOWWWWWWWW!

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

TNC Predator | KUKU dan Eyyou dilepaskan

[#DOTA2] Kelab esukan gergasi SEA - TNC Predator lepaskan dua pemain DOTA 2 mereka iaitu Carlo "Kuku" Palad dan juga Nico "eyyou" Barcelon.

Liga Fantasi Sentrum : WILDCARD UPDATED!

WILDCARD LINE-UP Version 2 Tidak perlu terkejut sangat guys. Nama pon WILDCARD. Bagi korang yang penah gune WILDCARD ni...

ONE PIECE STAMPEDE | Tiket Boleh Didapati Hari ini!

Berita baik buat peminat-peminat One Piece, GSC Malaysia umum penjualan awal tiket Filem Anime One Piece Stampede yang bermula hari ini.

Must read

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

Berlin Major: Peringkat Legends tamat, kini Peringkat Champions bermula – 8 pasukan mara

[#BerlinMajor] Peringkat Legends kini tamat tanda peringkat Champions kini bermula - 8 pasukan mara dan 8 pasukan pulang.

You might also likeRELATED
Recommended to you