Liga Fantasi SentrumMY Liga Fantasi SentrumMY - Tips Untuk Gameweek 2

Liga Fantasi SentrumMY – Tips Untuk Gameweek 2

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Salam fantasy kepada manager-manager di luar sane. As promise kami di Sentrum akan layout kan kepada korang idea-idea untuk korang decide player mane untuk diketengahkan untuk GW2.

Sebelum tu, sekali lagi aku nak highlight kat sini, this article purposely created to help you guys to get the idea what to do dengan team korang untuk menghadapi gameweek yang mendatang

Ok sebelum tu meh kite review sket schedule untuk GW2

OUTSTANDING HOME (Expect Home Team to Perform!)

Norwich vs Newcastle

OUTSTANDING AWAY (Expect Away Team to Perform!)

Ast Villa vs Bournemouth
Southampton vs Liverpool
Shef Utd vs Crystal Palace
Chelsea vs Leicester
Wolves vs Man Utd

Agak Merbahaya

Man City vs Spurs
Everton vs Watford

Berpandukan kepada 10 tahun pengalaman aku dalam EPL ni, memang tidak dinafikan team HOME sentiasa mempunyai kelebihan yang extra dalam peluang memenangi fixture tersebut. Sebab tu setiap kali GW aku akan bagi lebih perhatian kepada player dari HOME team (tak kire dia star ke tak). Tapi ade certain-certain time kite tak leh nafikan team-team MEGA walaupon dorang beraksi AWAY.

Takat ni paham kan? kalo tak, takpe..teruskan baca sampai abes.

Ok refer balik line-up aku GW1

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – Kane

Base on GW2 untuk line-up aku, aku rase aku tak perlu buat ape-ape perubahan sebab player aku skang semue boleh dikatakan mampu memberi pulangan mata yang tinggi kecuali Sterling dan Kane. Thats why aku letak Man City vs Spurs as “Agak Merbahaya”. Sebabnya both team mempunyai kekuatan yang lebih kurang, so kalo korang belom ade player from City/Spurs better jangan amek sape-sape dulu..tau Sterling dan Kane meletop minggu lepas tapi SABAAAAAARRRRR, panjang lagi perjalanan kite!

Ok so ape plan aku? Memandangkan aku ade 1 free transfer, aku sangat mengidamkan untuk buat pertukaran ni KANE out PUKKI in. Hahahaha korang jangan pikir lain lak, bukan sebab aku suke PUKKI hokeyyyyy (Double meaning) tapi sebab stats minggu lepas menunjukkan PUKKI mampu bersaing dan meledakkan gol even facing Team MEGA (minggu lepas dia score againts THE KOP kot!!). Aku sangat teruja nak mencube PUKKI ni, heheheh, double meaning lagi hokeyyyyy.

Selain daripada player di atas, korang leh usha-usha player ni, for your consideration based on fixtures dorang

Cystal Palace – Zaha
Bournnemouth – Frasier, Wilson, King
Liverpool – Mane

Sape CAPTAIN minggu ni??? Semestinya aku akan meletakkan kepercayaan aku kepada yang Tak Salah: Mo Salah, walaupon aku DIE HARD FAN MAN UTD, tapi aku takleh nafikan Mo adelah penyumbang Mata untuk aku sejak season lepas!

So final line-up aku GW2

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah CAPTAIN
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – PUKKI

Transfer – 1 free
Chip – None

There u have it, my own lineup for GW2, kalau korang tak paham ape yang aku merepek kat atas tu, you are more then welcome to COPY lineup aku ni ok!!

So hope for the best and always stay tuned with Sentrum.MY.

CHIOOOOWWWWWWWW!

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you