Liga Fantasi SentrumMY Liga Fantasi SentrumMY - Tips Untuk Gameweek 2

Liga Fantasi SentrumMY – Tips Untuk Gameweek 2

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Salam fantasy kepada manager-manager di luar sane. As promise kami di Sentrum akan layout kan kepada korang idea-idea untuk korang decide player mane untuk diketengahkan untuk GW2.

Sebelum tu, sekali lagi aku nak highlight kat sini, this article purposely created to help you guys to get the idea what to do dengan team korang untuk menghadapi gameweek yang mendatang

Ok sebelum tu meh kite review sket schedule untuk GW2

OUTSTANDING HOME (Expect Home Team to Perform!)

Norwich vs Newcastle

OUTSTANDING AWAY (Expect Away Team to Perform!)

Ast Villa vs Bournemouth
Southampton vs Liverpool
Shef Utd vs Crystal Palace
Chelsea vs Leicester
Wolves vs Man Utd

Agak Merbahaya

Man City vs Spurs
Everton vs Watford

Berpandukan kepada 10 tahun pengalaman aku dalam EPL ni, memang tidak dinafikan team HOME sentiasa mempunyai kelebihan yang extra dalam peluang memenangi fixture tersebut. Sebab tu setiap kali GW aku akan bagi lebih perhatian kepada player dari HOME team (tak kire dia star ke tak). Tapi ade certain-certain time kite tak leh nafikan team-team MEGA walaupon dorang beraksi AWAY.

Takat ni paham kan? kalo tak, takpe..teruskan baca sampai abes.

Ok refer balik line-up aku GW1

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – Kane

Base on GW2 untuk line-up aku, aku rase aku tak perlu buat ape-ape perubahan sebab player aku skang semue boleh dikatakan mampu memberi pulangan mata yang tinggi kecuali Sterling dan Kane. Thats why aku letak Man City vs Spurs as “Agak Merbahaya”. Sebabnya both team mempunyai kekuatan yang lebih kurang, so kalo korang belom ade player from City/Spurs better jangan amek sape-sape dulu..tau Sterling dan Kane meletop minggu lepas tapi SABAAAAAARRRRR, panjang lagi perjalanan kite!

Ok so ape plan aku? Memandangkan aku ade 1 free transfer, aku sangat mengidamkan untuk buat pertukaran ni KANE out PUKKI in. Hahahaha korang jangan pikir lain lak, bukan sebab aku suke PUKKI hokeyyyyy (Double meaning) tapi sebab stats minggu lepas menunjukkan PUKKI mampu bersaing dan meledakkan gol even facing Team MEGA (minggu lepas dia score againts THE KOP kot!!). Aku sangat teruja nak mencube PUKKI ni, heheheh, double meaning lagi hokeyyyyy.

Selain daripada player di atas, korang leh usha-usha player ni, for your consideration based on fixtures dorang

Cystal Palace – Zaha
Bournnemouth – Frasier, Wilson, King
Liverpool – Mane

Sape CAPTAIN minggu ni??? Semestinya aku akan meletakkan kepercayaan aku kepada yang Tak Salah: Mo Salah, walaupon aku DIE HARD FAN MAN UTD, tapi aku takleh nafikan Mo adelah penyumbang Mata untuk aku sejak season lepas!

So final line-up aku GW2

Keeper – Pope
Def – Bissaka
Def – Digne
Def – Robertson
Mid – Siggy
Mid – Sterling
MId – Salah CAPTAIN
Mid – Perez
Att – Origi
Att – Greenwood
Att – PUKKI

Transfer – 1 free
Chip – None

There u have it, my own lineup for GW2, kalau korang tak paham ape yang aku merepek kat atas tu, you are more then welcome to COPY lineup aku ni ok!!

So hope for the best and always stay tuned with Sentrum.MY.

CHIOOOOWWWWWWWW!

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

Astralis Juara IEM Beijing | Menang mudah keatas 100 Thieves

Pasukan gergasi CSGO Astralis menang mudah kejohanan IEM Beijing semalam selepas benam pasukan 100 Thieves 3-0 di pentas akhir.

[#LigaFantasiSentrumMY] Langit Tidak Lagi Berwarna BIRU!

Shout out to all KOP fans! Kini langit tidak lagi berwarna BIRU! Adakah kejuaraan musim ini akan menjadi milik Liverpool akhirnya?

Worlds 2019 | FunPlus Phoenix Juara Kejohanan dunia League of Legends

Pasukan dari China FunPlus Phoenix (FPX) menjuarai kejohanan paling berprestij League of Legends, Worlds 2019 semalam selepas benam pasukan G2 Esports 3-0!

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Liga Fantasi Sentrum : Percaturan Minit Terakhir!

Just Follow Sentrum And You Are In A Good Shape! Minggu ni sibuk sangat sampai tak ingat sibuk sebab...

Must read

video

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.
video

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Level Up KL | Konvensyen untuk para gamers!

Majlis Perasmian Level Up KL Biz 2019 hari ini yang diadakan di Connexion Conference & Event Centre, umum pembukaan Larian Studios dan banyak lagi.

TNC Predator bukti rantau SEA bukan calang-calang! | Juara ESL One Hamburg

TNC Predator menjuarai kejohanan ESL One Hamburg semalam selepas kalahkan pasukan underdog rantau CIS Gambit Esports 3-2 didalam siri best of 5.

You might also likeRELATED
Recommended to you