Liga Fantasi SentrumMY "Bulu Ketiak SON punca Spurs Kalah !"

[#LigaFantasiSentrumMY] “Bulu Ketiak SON punca Spurs Kalah !”

-

[#LigaFantasiSentrumMY] VAR buat hal lagi..

Apa perasaan korang bile mane korang sebagai pemain bolasepak dalam EPL, dah bersusah payah bermain macam nak mati, dah buat sehabis baik dari segi taktikal dan gameplay, dengan letey nak mampos lagi berlari ke hulu ke hilir semata-mata nak dapatkan sebijik gol, tapi akhirnya usaha dan gol korang tu sia-sia sebab VAR dissallowed gol korang sebab bulu ketiak korang terjulur lebey sket je daripada last defender opponent.

Image from dailymail.co.uk

Merujuk pada bukti rakaman VAR di atas, garisan merah mewakili Son (Spurs), biru mewakili Evans (Leicester). VAR akan mengenalpasti garisan merah dan biru, sekiranya merah berada jauh kedepan daripada biru, maka keputusan offside akan diberi. Ye kite paham tu kalau perbezaan jarak tu begitu ketara tapi, untuk kes ni? Terlampau sedikit! Gile punye terlampau sedikit!

Image from spurs-web.com

Untuk pengetahuan korang insiden ni telah menyemarakkan kemarahan bukan sahaja penyokong bolasepak dan penyokong Spurs terutamanya, malah lagenda bolasepak dunia Peter Schmeichel pun mengecam keputusan VAR ni dengan memberi komen “keputusan VAR telah membunuh game tersebut secara keseluruhan”.

Image from dailymail.co.uk

Sebab pada kedudukan 1 – 1 Spurs bangkit dengan jaringan cantik Aurier dari luar kotak penalti. Tapi dah celebrate goal kaw kaw, tibe-tibe dapat tau gol tadi dibatalkan. Kekecewaan tu memberi kesan yang sangat besar kepada Spurs sebab lepas tu tewas 2 -1 kepada Leicester.

Image from cartilagefreecaptain.sbnation.com

Sentrum sebenarnya nak cite pasal City menang besar 8 – 0 ke atas Watford tapi cite tu tak mampu nak lawan kehebatan main story kite kali ni. (Nak cite pasal Man Utd pon tak gune sebab kalah bodoh)

Apa lagi akan jadi minggu ni? Make sure to stay tuned guys!

#FantasyPremierLeague #FantasyLeague #PLFantasyManager#FantasyFootball #EPL #EnglishPremierLeague #SentrumLeague#SentrumMY

Taka
Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

SK Telekom T1 | Febby pelengkap roster

Kim "Febby" Yong-min pelengkap roster pasukan Dota 2 SK Telekom T1 bersama-sama dengan PieLieDie dan juga FoREv.

MDL Chengdu | 5 pemain negara akan beraksi di Major DPC pertama musim baru

Lima pemain negara akan berentap di MDL Chengdu | Major pertama musim baru DPC - rebut lebih RM 4 juta jumlah kolam hadiah.

PieLieDie sertai kelab gergasi Korea Selatan SK Telekom T1

Johan 'PieLieDie' Åström dilihat sertai pasukan gergasi Korea Selatan SK Telekom T1 menurut laman web rasmi pendaftaran Major Valve semalam.

Chaos EC | Saberlight tidak diserap masuk selepas Dota Summit

Kelab esukan Chaos EC melepaskan pemain posisi 3 mereka - Saberlight- selepas kejohanan Dota Summit 11 yang baru sahaja selesai minggu lepas.

Astralis Juara IEM Beijing | Menang mudah keatas 100 Thieves

Pasukan gergasi CSGO Astralis menang mudah kejohanan IEM Beijing semalam selepas benam pasukan 100 Thieves 3-0 di pentas akhir.

[#LigaFantasiSentrumMY] Langit Tidak Lagi Berwarna BIRU!

Shout out to all KOP fans! Kini langit tidak lagi berwarna BIRU! Adakah kejuaraan musim ini akan menjadi milik Liverpool akhirnya?

Must read

video

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.
video

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Level Up KL | Konvensyen untuk para gamers!

Majlis Perasmian Level Up KL Biz 2019 hari ini yang diadakan di Connexion Conference & Event Centre, umum pembukaan Larian Studios dan banyak lagi.

TNC Predator bukti rantau SEA bukan calang-calang! | Juara ESL One Hamburg

TNC Predator menjuarai kejohanan ESL One Hamburg semalam selepas kalahkan pasukan underdog rantau CIS Gambit Esports 3-2 didalam siri best of 5.

You might also likeRELATED
Recommended to you