GAMING | ESUKAN League of Legends Misfits Gaming ucap selamat tinggal kepada League of Legends.

Misfits Gaming ucap selamat tinggal kepada League of Legends.

-

[#LeagueOfLegends] Organisasi e-sukan Eropah, Misfits Gaming umum tidak lagi beraksi dalam e-sukan League of Legends bermula tahun hadapan.

Organisasi e-sukan Eropah, Misfits Gaming umum tidak lagi beraksi dalam e-sukan League of Legends bermula tahun hadapan.
Organisasi e-sukan Eropah, Misfits Gaming umum tidak lagi beraksi dalam e-sukan League of Legends bermula tahun hadapan.

Berikutan itu, slot mereka selaku pemegang taruh bagi saingan Liga Kejuaraan Eropah (LEC) juga akan dilepaskan dan telah dibeli oleh pasukan dari Sepanyol, Team Heretics.

Perkara itu dibuat berikutan dengan prestasi yang tidak menentu selama 6 tahun beraksi dalam pertandingan tersebut dan keputusan terbaik mereka adalah muncul naib juara pada tahun 2017.

“Kami sedar kami perlu mula fokus kepada bahagian yang lebih penting dari ini (League of Legends) dan memilih Team Heretics untuk mengisi slot kami dibuat dengan adil dan saksama”, jelas Ben Spoont yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Misfits Gaming.

Skuad akademi mereka pula, Misfits Premier juga terpaksa menarik diri dari saingan Liga Perancis tahun hadapan dan pengganti mereka masih belum diketahui lagi.

Jejak Misfits Gaming biarpun sudah hilang dalam saingan League of Legends namun mereka masih lagi bersaing secara kompetitif dalam e-sukan yang lain seperti Overwatch bersama Florida Mayhem, Call of Duty dengan nama Florida Mutineers dan juga VALORANT.

Sumber: Misfits Gaming

#MisfitsGaming #ClawsOut

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

Champions 2022: Leviatan, OpTic dan DRX lepasi peringkat kumpulan.

[#VALORANT] Kejohanan dunia VALORANT Champions 2022 yang berlangsung di kota Istanbul, Turki itu diteruskan dengan 3 pasukan iaitu Leviatan, OpTic Gaming serta DRX sudah melepasi peringkat kumpulan.

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Pasukan T1 satukan semula Ana dan Topson.

[#DOTA2] Gandingan dua kali juara dunia iaitu Topias Taavitsainen (Topson) dan Anathan Pham (Ana) kembali disatukan semula oleh pasukan T1 sebagai persediaan menghadapi pusingan kelayakan The International 2022.

PSG LGD ‘tercekik’ lagi, Team Spirit muncul juara PGL Arlington Major.

[#DOTA2] Team Spirit sekali lagi menjadi ‘kryptonite’ kepada PSG LGD apabila mereka berjaya menundukkan jaguh China itu di perlawanan akhir PGL Arlington Major pada awal pagi semalam.

PSG LGD terus cemerlang di bumi Arlington.

[#DOTA2] Pasukan gergasi China, PSG LGD mara ke peringkat akhir kejohanan major pertama mereka tahun di Arlington selepas menumpaskan Team Spirit 2-0 awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you