GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive NAVI berdepan FaZe Clan di pentas akhir IEM Cologne...

NAVI berdepan FaZe Clan di pentas akhir IEM Cologne 2022.

-

[#CSGO] Dua pasukan tearatas ranking dunia CS:GO ketika ini, Natus Vincere (NAVI) dan FaZe Clan bakal bertembung di pentas akhir IEM Cologne 2022 malam ini.

Dua pasukan tearatas ranking dunia CS:GO ketika ini, Natus Vincere (NAVI) dan FaZe Clan bakal bertembung di pentas akhir IEM Cologne 2022 malam ini.
Dua pasukan tearatas ranking dunia CS:GO ketika ini, Natus Vincere (NAVI) dan FaZe Clan bakal bertembung di pentas akhir IEM Cologne 2022 malam ini.

Kedua-dua pasukan berjaya menewaskan lawan masing-masing dalam saingan separuh akhir semalam.

Pasukan NAVI telah mengenepikan pasukan jaguh dari Denmark, Astralis 2-0 dalam satu perlawanan yang cukup mendebarkan.

Menang mudah 16-8 di peta yang pertama, pasukan nombor 1 dunia itu dikejutkan ketinggalan 3-12 ketika saingan peta kedua di Mirage berlangsung.

Namun, Aleksandr “s1mple” Kostyliev dan rakan-rakan telah membuat kebangkitan yang cukup epik dengan mengikat kedudukan 15-15 untuk mengheret permainan ke tambahan masa.

NAVI sekali lagi menunjukkan mengapa mereka layak digelar sebagai pasukan terbaik dunia apabil mereka mendominasi perlawanan di masa tambahan untuk memenangi peta tersebut dengan mata 19-16.

Menang 2-0, lawan mereka selepas ini ialah FaZe Clan yang berjaya menamatkan ‘kisah Cinderella’ Movistar Riders dengan kemenangan 16-12 dan 16-9 dalam satu lagi saingan separuh akhir.

LANXESS Arena di Cologne akan menjadi saksi pasukan manakah yang akan menjulang trofi keramat tersebut dan membawa pulang hadiah utama bernilai $400,000 USD.

Sumber: ESL CS

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Pasukan T1 satukan semula Ana dan Topson.

[#DOTA2] Gandingan dua kali juara dunia iaitu Topias Taavitsainen (Topson) dan Anathan Pham (Ana) kembali disatukan semula oleh pasukan T1 sebagai persediaan menghadapi pusingan kelayakan The International 2022.

PSG LGD ‘tercekik’ lagi, Team Spirit muncul juara PGL Arlington Major.

[#DOTA2] Team Spirit sekali lagi menjadi ‘kryptonite’ kepada PSG LGD apabila mereka berjaya menundukkan jaguh China itu di perlawanan akhir PGL Arlington Major pada awal pagi semalam.

PSG LGD terus cemerlang di bumi Arlington.

[#DOTA2] Pasukan gergasi China, PSG LGD mara ke peringkat akhir kejohanan major pertama mereka tahun di Arlington selepas menumpaskan Team Spirit 2-0 awal pagi tadi.

TI11: Team Spirit, Aster, Beastcoast dan Tundra sertai rombongan kedua ke Singapura.

[#DOTA2] 4 lagi pasukan termasuk Team Spirit telah menempah tiket ke kejohanan dunia The International 2022 secara merit dan ini menjadikan 8 pasukan keseluruhan yang layak menerusi ranking DOTA 2 Pro Circuit (DPC)

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you