GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive Niko kini bersama OG Esports secara tetap.

Niko kini bersama OG Esports secara tetap.

-

[#CSGO] Bekas pemain Heroic, Nikolai “niko” Kristensen kini sah menjadi sebahagian daripada skuad utama CS:GO pasukan OG Esports.

Bekas pemain Heroic, Nikolai “niko” Kristensen kini sah menjadi sebahagian daripada skuad utama CS:GO pasukan OG Esports.
Bekas pemain Heroic, Nikolai “niko” Kristensen kini sah menjadi sebahagian daripada skuad utama CS:GO pasukan OG Esports. FOTO: OG

Perkara itu dinyatakan dalam satu pengumuman yang di buat di laman sesawang rasmi organisasi e-sukan tersebut.

Niko bertindak keluar daripada Heroic pada 17 Mac lalu selepas hampir setahun bersama disebabkan oleh rombakan besar-besaran susulan persembahan pasukan yang kurang meyakinkan.

Selepas namanya diletakkan ke senarai ‘tidak aktif’ beliau sertai pasukan OG Esports sebagai pemain pinjaman dalam 2 kejohanan sebelum ini iaitu kelayakan DreamHack Masters Spring 2021 dan juga Liga ESL Pro Series 13.

“Saya gembira menyertai OG dan saya melihat ini sebagai peluang untuk mengembalikan prestasi saya ke landasan yang sebenar.

“Tidak lupa juga kepada bekas pasukan saya, Heroic yang banyak membantu saya dalam membina karier yang baik dan memori yang cantik”, kata pemain kelahiran Denmark tersebut.

Beliau diserap masuk secara tetap ke pasukan OG setelah mereka meletakkan nama Issa “ISSAA” Murad di senarai pemain ‘tidak aktif’.

Juan M.R. Luna yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif OG Esports menyifatkan bahawa kemasukan Niko ini mampu menaikkan mutu permainan pasukan tersebut.

Sumber: OG

#DreamOG #Niko #DanishDynamite

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you