GAMING | ESUKAN Fortnite Ninja tutup kamera stream ketika makan, hormati 'fans' Muslim

Ninja tutup kamera stream ketika makan, hormati ‘fans’ Muslim

-

Siapa yang tidak mengenali ‘streamer’ popular ESports iaitu Ninja yang mempunyai lebih 14 juta ‘follower’ di laman stream Twitch.

Ninja atau nama sebenar Richard Tyler Blevins popular dengan stream permainan online Fortnite itu menghormati ‘fans’ beliau yang beragama islam.

Beliau tahu Muslim di bulan Ramadhan akan berpuasa dari makan dan minum di siang hari tetapi ‘fans’ beliau berada di seluruh dunia. Di ruang chat Twitch beliau juga mengingatkan orang ramai bahawa sekarang adalah bulan Ramadhan.

Maka demi menghormati orang Islam yang berpuasa di bulan Ramadhan, Ninja menutup kamera streamnya jika beliau makan atau minum semasa stream.

Perkara ini akan beliau lakukan dalam masa sebulan iaitu sepanjang bulan Ramadhan.

Streamer Faze.Cloak juga menanyakan soal makanan kepada Ninja tetapi Ninja enggan memberitahu atau berborak mengenai makanan untuk menghormati ‘fans’ yang sedang berpuasa.

Perkara ini membuatkan ramai ‘gamers’ dan juga ‘streamer’ diluar sana memberikan pujian dan rasa hormat yang tinggi kepadanya yang menghormati agama yang berlainan daripada dirinya sendiri.

Sumber: Kotak Games

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

TNC Predator | KUKU dan Eyyou dilepaskan

[#DOTA2] Kelab esukan gergasi SEA - TNC Predator lepaskan dua pemain DOTA 2 mereka iaitu Carlo "Kuku" Palad dan juga Nico "eyyou" Barcelon.

Liga Fantasi Sentrum : WILDCARD UPDATED!

WILDCARD LINE-UP Version 2 Tidak perlu terkejut sangat guys. Nama pon WILDCARD. Bagi korang yang penah gune WILDCARD ni...

ONE PIECE STAMPEDE | Tiket Boleh Didapati Hari ini!

Berita baik buat peminat-peminat One Piece, GSC Malaysia umum penjualan awal tiket Filem Anime One Piece Stampede yang bermula hari ini.

Must read

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

Berlin Major: Peringkat Legends tamat, kini Peringkat Champions bermula – 8 pasukan mara

[#BerlinMajor] Peringkat Legends kini tamat tanda peringkat Champions kini bermula - 8 pasukan mara dan 8 pasukan pulang.

You might also likeRELATED
Recommended to you