GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive Nivera telah digugurkan dari skuad utama Team Vitality.

Nivera telah digugurkan dari skuad utama Team Vitality.

-

[#CSGO] Pemain CSGO Belgium, Nabil “Nivera” Berlitom tidak lagi bersama Team Vitality selepas pasukannya membuat keputusan untuk menggugurkannya daripada skuad utama.

Nabil “Nivera” Berlitom tidak lagi bersama Team Vitality selepas pasukannya membuat keputusan untuk menggugurkannya daripada skuad utama.
Nabil “Nivera” Berlitom tidak lagi bersama Team Vitality selepas pasukannya membuat keputusan untuk menggugurkannya daripada skuad utama. FOTO: HLTV

Perkara itu dijelaskan dalam satu media bertulis yang telah dimuatnaik oleh organisasi e-sukan Eropah tersebut di laman media sosial Twitter rasmi mereka.

“Kami adalah pasukan yang bercita-cita besar dan roster 6-pemain yang kami cipta pada Oktober tahun lalu telah memberikan kami 2 kejuaraan.

“Kami masih keliru dengan pengumuman format baru dan disebabkan tidak mahu merugikan kami di masa akan datang, kami mengambil keputusan mengeluarkan Nivera”, kata wakil pasukan tersebut.

Nivera yang merupakan adik kepada pemain Valorant untuk pasukan Team Liquid, Adil “ScreaM” Benrlitom telah menyertai Team Vitality pada Oktober lalu ketika pasukan tersebut cuba melakukan roster 6-pemain.

Ketika ini beliau sedang mencari pasukan yang baru mengikut ciapan yang dikeluarkan olehnya pada malam semalam.

Namun Team Vitality juga berkata pintu untuk beliau kembali menyarung jersi hitam kuning masih terbuka di masa hadapan jika sesuatu perubahan berlaku.

Sumber: Team Vitality

#VforVictory #Nivera #TeamVitality

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you