GAMING | ESUKAN Counter Strike: Global Offensive OG dan G2 Esports memuktamadkan pertukaran Nexa dan Aleksib.

OG dan G2 Esports memuktamadkan pertukaran Nexa dan Aleksib.

-

[#CSGO] G2 Esports dan OG membuat pertukaran pemain antara Nemanja “nexa” Isakovic dan Aleksi “Aleksib” Virolainen.

G2 Esports dan OG membuat pertukaran pemain antara Nemanja “nexa” Isakovic dan Aleksi “Aleksib” Virolainen.
G2 Esports dan OG membuat pertukaran pemain antara Nemanja “nexa” Isakovic dan Aleksi “Aleksib” Virolainen.

Rundingan ini dimuktamadkan dan disahkan dua hari yang lalu dan ini merupakan antara perjanjian pertukaran yang cukup besar untuk arena professional musim ini.

Kedua-dua pemain tersebut akan berperanan sebagai ketua pasukan bagi organisasi terbaru mereka.

Perpindahan Nexa keluar daripada pasukan G2 ini juga menamatkan khidmat beliau selama lebih 2 tahun bersama pasukan tersebut dengan pelbagai kejuaraan berjaya dikecapinya.

Namun pada musim lalu, kegagalan mereka menyaingi pasukan besar seperti Team Vitality dan juga Natus Vincere telah menyebabkan rombakan pasukan untuk musim baru nanti.

Selain membawa masuk Aleksib, bekas jurulatih Team Vitality, Remy “XTQZZZ” Quoniam juga akan menyertai G2 selaku pengendali pasukan.

Bagi skuad CS:GO OG pula, ini adalah rombakan pertama mereka semenjak April 2021 dan mereka mengharapkan sinar baru muncul bersama Nexa yang akan bergandingan dengan 4 lagi pemain berpengalaman.

Alexander “kakafu” Szymanczyk juga diberikan kepercayaan untuk membantu Casper “ruggah” Due sebagai jurulatih dan penganilisa permainan.

Skuad CS:GO baharu OG dan G2 Esports ini bakal membuat debut pada saingan peringkat kumpulan BLAST Premier Spring 2022 yang akan berlangsung pada hujung minggu ini.

Sumber: OG dan G2 Esports

#G2 #20G2 #OG #DreamOG

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

Tundra Esports lepaskan FATA, diganti SAKSA?

Captain dan pemain pos 5 Tundra Esports Adrian "Fata" Trinks dilepaskan dari roster aktif pasukan tersebut, umum pasukan itu secara rasmi semalam.

Leslao dan Supream berpisah dengan Alliance.

[#DOTA2] Pasukan Alliance semakin tertekan dalam persiapan menghadapi cabaran DOTA 2 Pro Circuit (DPC) Divisyen 2 Eropah Barat apabila Ondrej “Supream” Starha dan Rodrigo “Leslao” Santos meninggalkan pasukan.

CEO Team Secret tidak berminat untuk melabur dalam Mobile Legends.

[#ESUKAN] Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Team Secret, John Yao menjelaskan bahawa organisasi tersebut masih belum berminat melabur dalam e-sukan Mobile Legends: Bang Bang (MLBB).

Complexity dan FaZe Clan umum pasukan Valorant terbaru.

[#VALORANT] Dua organisasi e-sukan gergasi Amerika Utara, Complexity dan FaZe Clan umum skuad Valorant terbaru mereka untuk musim ini.

TSM teroka pasaran DOTA 2 bersama Team Undying.

[#DOTA2] TSM atau dahulunya dikenali sebagai Team SoloMid telah hadir ke arena profesional DOTA 2 buat kali yang pertama hasil gabungan bersama Team Undying.

Kerajaan Arab Saudi beli aset ESL Gaming bernilai $1.05 billion USD.

[#ESUKAN] Syarikat permainan, MTG telah bersetuju untuk menjual 100% aset ESL Gaming kepada Savvy Gaming Group yang telah ditaja oleh kerajaan Arab Saudi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you