Liga Fantasi SentrumMY Pengurus Pasukan Tumpuan

Pengurus Pasukan Tumpuan

-

[#LigaFantasiSentrumMY] Pengurus pasukan juga mendapat perhatian dan tumpuan dimana musim baru ini bakal menawarkan sentuhan taktikal dari nama yang tidak asing lagi daripada peminat EPL.

Pengurus pasukan yang menjadi tumpuan kali ini.

Musim Baru, selain daripada pemain baru yang dibawa masuk, Pengurus Pasukan juga tidak ketinggalan menjadi rebutan hangat kelab bagi memastikan sebuah musim yang menarik dan mengujakan! Selain pengurus yang memang dah well-known pemes sekarang ni macam Pep, Ole, Klopp siapa lagi yang Pengurus Pasukan Tumpuan yang menarik perhatian Sentrum untuk musim 2021/2022 ?

Dah Join LigaFantasiSentrumMY ke belum? Apa itu LigaFantasiSentrumMY? Jangan tunggu lagi KLIK SINI untuk dapatkan Kod Liga!

PATRICK VIEIRA

Nama: Patrick Martins Vieira
Kelab: Crystal Palace
Asal: Perancis

Siapa yang tak kenal dengan si Vieira ni? Ke memang ada yang tak kenal? Vieira ni dulu Ex-Captain dan lagenda Arsenal bermain di posisi tengah selaku defensive midfielder. Dia ni wujud masa zaman kegemilangan Arsenal di bawah Arsene Wenger. Pernah bermain bersama Thiery Henry dan Dennis Bergkamp. Kalau macam Sentrum die hard fan ManUtd ni, boleh la kite samakan Vieira ni dengan Roy Keane.

As a player Vieira ni memang hebat beraksi untuk kelab dan juga negara Perancis. Tapi jadi pengurus? Korang rase? Nampak gaya setelah Ole membuktikan yang ex-player kelab mempunyai potensi yang tinggi dalam mengurus pasukan lama diatas alasan mereka lebih mengenali dengan mendalam “how the team works” kelab lain pun nak tiru jugak contohnya Chelsea (Lampard), Arsenal (Arteta) dan terkini Crystal Palace (Vieira). Tapi tak semuanya berjaya ok! ManUtd je yang mantap! GOOD LUCK VIEIRA and CRYSTAL PALACE

Image from cpfc.co.uk

RAFAEL BENITEZ

Nama: Rafael Benítez Maudes
Kelab: Everton
Asal: Sepanyol

Seorang lagi muka yang tidak asing lagi dalam EPL. Rafa sebelum ni pernah mengurus pasukan terhebat setakat ni Liverpool (ecehhh) dan telah menjulang beberapa piala terkemuka bersama KOP. Tak dinafikan taktik dan strategi Rafa ni memang terbaik tapi, dia ni ada health condition. Memang logik la kan tengok la umur pon dah hujung dunia. Tapi adakah itu suatu risiko yang sanggup diambil oleh Everton?

Macam dulu banyak jugak la jadi rasanya tengah-tengah musim dia terpaksa duduk kat hospital untuk recover. Jadi susah la kan nak manage team time tu. Bayangkan kalau time tu ada game yang kritikal atau penting. Mungkin ini bukan la masalah yang berat tapi pada Sentrum kalau manager tak sihat dan tak boleh berada di padang untuk mengurus ketika perlawanan tak best la kan? Apa pon kita harap Everton bersama dengan Rafa dapat memberi saingan yang lebih hebat kepada ManUtd musim ni!

Image from evertonfc.com

Seperti biasa Kod Liga adalah seperti dibawah:

KOD LIGA: T5QU1R

Siapa cepat dia dapat boss! Apa lagi tunggu, marilah kita menyemarakkan lagi Liga Fantasi SentrumMY ini geng! Apa-apa pun, stay safe guys!

Apa-apa hal, boleh hubungi kami di:

Email: reach@sentrum.my
FB: https://www.facebook.com/sentrummy/

Jangan lupa untuk like, share dan subscribe semua social media Sentrum MY untuk info dan pengumuman terkini ya guys!

#FantasyPremierLeague #FantasyLeague #PLFantasyManager#FantasyFootball #EPL #EnglishPremierLeague #SentrumLeague#SentrumMY

 

 

Taka
Cyberjunkie, Ada penyakit Footbalitis, Electronic Athlete, menulis sambil minum coffee...

Latest news

TI10: PSG LGD jadi pilihan utama, OG intai kejuaraan ketiga.

Kejohanan DOTA 2 The International edisi ke-10 akan membuka tirai petang ini yang bakal menyaksikan 16 pasukan terbaik dunia merebut gelaran juara dunia dengan PSG LGD dijangka menjadi pasukan pilihan utama.

The International 10 kini tanpa penonton, ganti rugi tiket

Valve umum The International 10 diadakan tanpa sebarang penonton di Arena Nationala Bucharest, Romania - ganti rugi tiket yang telah dijual.

BOOM Esports Juara BTS Pro Series 8 SEA

[#Dota2] Boom Esports Juara BTS Pro Series musim 8 rantau SEA selepas mengalahkan pasukan Team SMG 3-2 di pentas akhir sebentar tadi.

Skuad Dota 2 TNC Predator bubar, Mushi kekal?

Seluruh skuad Dota 2 TNC Predator umum bubar di laman sosial mereka namun jurulatih mereka Mushi tiada dalam pengumuman yang sama.

Tanpa skuad penuh, PSGLGD Juara OGA Dota Pit

PSGLGD juara OGA Dota Pit awal pagi tadi tundukkan Team Spirit 3-1 di pentas akhir bersama dengan jurulatih mereka iaitu Xiao8.

Dota 2, PUBG Mobile kini pingat rasmi Sukan Asia ke-19

Dota 2 dan PUBG Mobile antara esukan tersenarai yang akan dipertandingkan secara rasmi di Sukan Asia ke-19 di Hangzhou, China pada September 2022.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you