GAMING | ESUKAN Pubg PMGC: Loops Esports didapati bersalah, hilang kelayakan ke pusingan...

PMGC: Loops Esports didapati bersalah, hilang kelayakan ke pusingan akhir.

-

[#PUBGM] Loops Esports telah hilang kelayakan bermain di pusingan akhir PMGC yang bakal berlangsung di Dubai setelah didapati bersalah ketika saingan Super Weekend 4 berlangsung semalam.

Loops Esports telah hilang kelayakan bermain di pusingan akhir PMGC yang bakal berlangsung di Dubai setelah didapati bersalah
Loops Esports telah hilang kelayakan bermain di pusingan akhir PMGC yang bakal berlangsung di Dubai setelah didapati bersalah.

Mereka telah melakukan kesalahan disiplin dengan sengaja mengaku kalah dan menolak untuk melawan sehingga memberi kesan kepada perubahan kedudukan penuh liga.

Perkara ini diumumkan dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak penganjur kejohanan di laman rasmi PUBG Mobile Esports.

3 pemain Loops Esports yang terlibat dalam skandal ini ialah FederaL, Gxlden dan juga Caiowski telah disabitkan kesalahan melanggar undang-undang dan etika permainan.

Apa yang lebih mengejutkan, ini bukanlah kali pertama pasukan tersebut dikaitkan dengan salah laku malah ini adalah kesalah berulang sepanjang tahun ini.

Dalam kod etika yang dikeluarkan oleh PUBG Mobile Esports, peraturan 6.1.2 telah dinyatakan bahawa setiap pemain dan pasukan harus memberikan komitmen sepenuhnya sepanjang kejohanan berlangsung.

Kesan daripada ini, A1 Esports yang berkedudukan di tangga ke-17 keseluruhan bakal mengambil tempat mereka di pusingan akhir Januari nanti.

Sumber: PUBG Mobile Esports

#PMGC #LoopsEsports

Jangan lupa support page Sentrum.My untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

Senarai penuh 8 pemain Malaysia di Liga Div 1 DPC 2021.

[#DOTA2] Seramai 8 pemain kelahiran Malaysia secara keseluruhan bakal beraksi di Liga Div 1 DOTA 2 Pro Circuit (DPC) 2021 yang akan bermula Selasa ini.

Adidas menjadi penaja barangan sukan rasmi untuk G2 Esports.

[RASMI] G2 Esports telah memeterai perjanjian bersama Adidas sebagai pembekal barangan sukan buat mereka untuk tahun 2021.

DPC 2021: Gara-gara berkongsi akaun, pasukan dari Malaysia telah ditarik penyertaan.

[#DOTA2] Satu pasukan dari Malaysia yang akan bermain di Liga Bawahan DPC 2021 zon Asia Tenggara telah ditarik penyertaan gara-gara berkongsi akaun bersama pemain luar.

Kejohanan MPL Malaysia dan Singapura akhirnya terpisah.

[#MLBB] Kejohanan berprestij Mobile Legends Pro League (MPL) Malaysia dan Singapura telah dipisahkan secara rasmi bermula tahun ini.

Fnatic membawa masuk Jackinho bagi melengkapkan pasukan.

[#CSGO] Fnatic membuat kejutan dengan membawa masuk pemain muda Sweden, Jack Strom “Jackinho” Mason bagi melengkapkan senarai pemain mereka untuk tahun 2021.

BLAST Global Finals: Team Liquid dan Na’Vi bertemu di pusingan pertama.

[#CSGO] Kejohanan besar pertama tahun 2021, BLAST Premier Global Finals bakal mempertemukan Team Liquid dan Natus Vincere (Na'Vi) seawal pusingan pertama.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you