GAMING | ESUKAN Dota 2 PPD dilantik sebagai jurulatih baru Alliance.

PPD dilantik sebagai jurulatih baru Alliance.

-

[#DOTA2] Ikon DOTA 2 Amerika Syarikat yang juga merupakan bekas pemain Evil Geniuses, Peter “PPD” Dager telah ditawarkan sebagai jurulatih percubaan bagi pasukan Alliance.

Ikon DOTA 2 Amerika Syarikat yang juga merupakan bekas pemain Evil Geniuses, Peter “PPD” Pandam telah ditawarkan sebagai jurulatih percubaan bagi pasukan Alliance.
Ikon DOTA 2 Amerika Syarikat yang juga merupakan bekas pemain Evil Geniuses, Peter “PPD” Pandam telah ditawarkan sebagai jurulatih percubaan bagi pasukan Alliance.

Perkara ini diumumkan dalam satu media bertulis di laman web rasmi organisasi e-sukan Eropah tersebut.

PPD yang merupakan bekas juara The International 5 itu diberikan kepercayaan sebagai jurulatih strategi untuk pasukan Alliance tetapi beliau berkemungkinan besar akan diserapkan sebagai jurulatih utama jika memperoleh keputusan yang baik dalam baki saingan Liga Div 1 DPC Eropah Barat.

“Jurulatih adalah pekerjaan yang saya idamkan sejak bersara dan terima kasih buat Alliance kerana memberikan kepercayaan ini kepada saya,” kata PPD dalam media bertulis itu.

Ketua Pegawai Eksekutif dan juga Pemilik Bersama Alliance, Jonathan “Loda” Berg berkata bahawa visi dan pengalaman yang ada pada PPD adalah sebab utama mengapa kami memilih beliau sebagai jurulatih kami.

“Di samping kredibiliti beliau memimpin pasukan yang tidak boleh disangkal lagi, sentuhan ‘evil’ yang ada padanya amat kami perlukan bagi memburu trofi pertama tahun ini,” sambungnya lagi.

PPD akan membimbing Alliance dalam misi untuk mengekalkan prestasi yang baik dalam saingan liga serta memperoleh kedudukan yang terbaik dalam kejohanan Major yang akan datang untuk mengumpul mata secukupnya bagi melayakkan diri ke temasya DOTA 2 dunia, The International 10.

Sumber: Alliance

#LongLiveAlliance

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

Skuad Dota 2 TNC Predator bubar, Mushi kekal?

Seluruh skuad Dota 2 TNC Predator umum bubar di laman sosial mereka namun jurulatih mereka Mushi tiada dalam pengumuman yang sama.

Tanpa skuad penuh, PSGLGD Juara OGA Dota Pit

PSGLGD juara OGA Dota Pit awal pagi tadi tundukkan Team Spirit 3-1 di pentas akhir bersama dengan jurulatih mereka iaitu Xiao8.

Dota 2, PUBG Mobile kini pingat rasmi Sukan Asia ke-19

Dota 2 dan PUBG Mobile antara esukan tersenarai yang akan dipertandingkan secara rasmi di Sukan Asia ke-19 di Hangzhou, China pada September 2022.

OGA Dota Pit, Tundra Esports – PSGLGD kembali berentap

OGA Dota Pit Invitational kembali dimana peminat Dota 2 bakal melihat pertembungan sekali lagi diantara Tundra Esports dan PSGLGD.

Tundra Esports juara ESL One Fall 2021, PSGLGD tumbang

Tundra Esports julang kejuaraan ESL One Fall 2021 Bootcamp Edition selepas kalahkan PSGLGD 3-2 di pentas akhir awal pagi tadi.

ESL One, Alliance tersingkir, tumbang di tangan T1

[#Dota2] Alliance tumbang 2-1 di tangan T1 dan tersingkir dari kejohanan ESL One Fall 2021 Bootcamp Edition awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you