GAMING | ESUKAN Pubg Pubg PC vs Pubg Mobile - berbeza tapi sama

Pubg PC vs Pubg Mobile – berbeza tapi sama

-

Siapa tak kenal dengan kelab ESukan Geekfam kan. Mereka sudah pun menempah nama di industri esukan negara dan juga di luar negara.

Foto – Facebook Geekfam Pubg

Pasukan Geekfam Pubg pc diwakili oleh Muhammad “Jangs” Farhan, Muhammad “Savior” Hazwan, Raziq “Mody” Azraei dan Muhammad Izzuan “KnyG” Safwan.

Geekfam.Jangs memberikan pendapat bahawa industri esukan negara khususnya Pubg, sedang meningkat naik tetapi lebih kepada Pubg mobile.

Perkara ini berlaku mungkin kerana beberapa faktor termasuk la Pubg PC di landasan Steam adalah permainan yang berbayar dimana Pubg mobile adalah percuma untuk dimuat turun di telifon pintar masing-masing.

Geekfam Pubg – Foto Facebook Geekfam Pubg

Dari segi ‘in game’ pula terdapat beberapa perbezaan tambahnya, seperti di Pubg Pc, pemain tidak mendapat sebarang bantuan dari segi mengetahui posisi musuh.

Pemain perlu peka kepada bunyi tembakan atau bunyi tapak kaki musuh untuk mendapat idea dimana meraka berada.

Agak berbeza dengan Pubg Mobile dimana pemain mendapat ‘Indicator’ di ‘screen’ telifon mereka apabila sedang bermain.

Pasukan Pubg pc Geekfam sekarang sedang bersaing di liga Pubg Malaysia setiap khamis untuk mengumpul mata dimana pasukan Geekfam sekarang berada di posisi ke-5 dari 16 pasukan.

Pasukan Battle Arena merupakan salah satu saingan kuat bagi pasukan Geekfam tambah Geekfam.Jang.

Pasukan Geekfam Pubg pc berharap semua pemain pubg tidak kira mobile atau pc untuk sama-sama cuba bermain di lain-lain platform untuk merasakan pengalaman yang berbeza.

Foto – Fb Geekfam Pubg

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

TNC Predator | KUKU dan Eyyou dilepaskan

[#DOTA2] Kelab esukan gergasi SEA - TNC Predator lepaskan dua pemain DOTA 2 mereka iaitu Carlo "Kuku" Palad dan juga Nico "eyyou" Barcelon.

Liga Fantasi Sentrum : WILDCARD UPDATED!

WILDCARD LINE-UP Version 2 Tidak perlu terkejut sangat guys. Nama pon WILDCARD. Bagi korang yang penah gune WILDCARD ni...

ONE PIECE STAMPEDE | Tiket Boleh Didapati Hari ini!

Berita baik buat peminat-peminat One Piece, GSC Malaysia umum penjualan awal tiket Filem Anime One Piece Stampede yang bermula hari ini.

Must read

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

Berlin Major: Peringkat Legends tamat, kini Peringkat Champions bermula – 8 pasukan mara

[#BerlinMajor] Peringkat Legends kini tamat tanda peringkat Champions kini bermula - 8 pasukan mara dan 8 pasukan pulang.

You might also likeRELATED
Recommended to you