News Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan...

Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan rahsia.

-

[#SecretGoverment] [#NewGame] [VIDEO] Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan rahsia.

Secret government. Foto Steam

Secret Government merupakan permainan strategi dimana pemain dapat memainkan peranan sebagai persatuan rahsia yang memanipulasi pemimpin-pemimpin negara untuk kepentingan persatuan.

Secret government. Foto Steam

Bagi peminat politik, permainan strategi dan juga persatuan rahsia, ‘game’ ini amat sesuai buat anda kerana ia memerlukan pemain yang mempunyai kemahiran dari segi merancang konspirasi, dan juga manipulasi pendapat orang ramai.

Bermula dari era seawal 1700, persatuan rahsia sudah mula melakukan aktiviti manipulasi kerajaan untuk kepentingan persatuan sendiri. Tidak kira apa pun akibat atau keputusan sehingga melibatkan peperangan, janji tujuan persatuan rahsia dapat dicapai.

Secret government. Foto Steam

Strategi di dalam permainan ini termasuk, meletakkan ejen-ejen rahsia untuk memulakan persoalan yang sepatutnya untuk menarik pendapat rakyat (Public Opinion) sehingga lah memasuki institusi kerajaan untuk menawan kunci keselamatan.

Secret government. Foto Steam

Akan tetapi, pemain bukanlah bermain untuk persatuan rahsia sendiri, tetapi terdapat agensi atau persatuan rahsia lain yang bergerak secara senyap didalam selimut untuk menawan dunia dan secara tidak langsung menghalang tujuan persatuan rahsia anda untuk berjaya.

Secret government. Foto Steam

Erti kata lain, game ini macam jadi seperti illuminati atau seperti Freemason dimana organisasi rahsia yang mengawal dunia dari sebalik tabir. Lebih kurang la kot.

Secret government. Foto Steam

Macam power kan? pemaju 1c Entertainment dan juga pemaju dari Rusia GameTrek mengumumkan permainan tersebut hari ini bersama trailer.

Lihat butiran penuh di: STEAM Secret Government

Sumber dan Foto: Steam Secret Goverment

#SecretGovernment #1cEntertainment #Gametrek #NewGame #NewReleasedGame #strategyGame

Jangan lupa untuk like page Sentrum.MY untuk info terkini esukan dan juga content yang menarik!

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Astralis Juara IEM Beijing | Menang mudah keatas 100 Thieves

Pasukan gergasi CSGO Astralis menang mudah kejohanan IEM Beijing semalam selepas benam pasukan 100 Thieves 3-0 di pentas akhir.

[#LigaFantasiSentrumMY] Langit Tidak Lagi Berwarna BIRU!

Shout out to all KOP fans! Kini langit tidak lagi berwarna BIRU! Adakah kejuaraan musim ini akan menjadi milik Liverpool akhirnya?

Worlds 2019 | FunPlus Phoenix Juara Kejohanan dunia League of Legends

Pasukan dari China FunPlus Phoenix (FPX) menjuarai kejohanan paling berprestij League of Legends, Worlds 2019 semalam selepas benam pasukan G2 Esports 3-0!

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Liga Fantasi Sentrum : Percaturan Minit Terakhir!

Just Follow Sentrum And You Are In A Good Shape! Minggu ni sibuk sangat sampai tak ingat sibuk sebab...

Must read

video

Invictus Gaming Juara Dota Summit 11, kejohanan Minor DPC pertama benam Chaos EC 3-0

Invictus Gaming juara Dota Summit 11 - kejohanan DPC pertama musim baru Dota 2 semalam selepas membenam Chaos EC 3-0 di pentas akhir.
video

SentrumMY At Level Up KL | Hari Ke 2

Kejohanan Dota 2 Predator, Mobile Legends Bang Bang, Pubg Mobile, Fifa20 2v2 anjuran Gamesbond, Magic The Gathering dan banyak lagi guys!

Level Up KL | Konvensyen untuk para gamers!

Majlis Perasmian Level Up KL Biz 2019 hari ini yang diadakan di Connexion Conference & Event Centre, umum pembukaan Larian Studios dan banyak lagi.

TNC Predator bukti rantau SEA bukan calang-calang! | Juara ESL One Hamburg

TNC Predator menjuarai kejohanan ESL One Hamburg semalam selepas kalahkan pasukan underdog rantau CIS Gambit Esports 3-2 didalam siri best of 5.

You might also likeRELATED
Recommended to you