News Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan...

Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan rahsia.

-

[#SecretGoverment] [#NewGame] [VIDEO] Secret Government: Permainan strategi memanipulasi kerajaan dunia sebagai persatuan rahsia.

Secret government. Foto Steam

Secret Government merupakan permainan strategi dimana pemain dapat memainkan peranan sebagai persatuan rahsia yang memanipulasi pemimpin-pemimpin negara untuk kepentingan persatuan.

Secret government. Foto Steam

Bagi peminat politik, permainan strategi dan juga persatuan rahsia, ‘game’ ini amat sesuai buat anda kerana ia memerlukan pemain yang mempunyai kemahiran dari segi merancang konspirasi, dan juga manipulasi pendapat orang ramai.

Bermula dari era seawal 1700, persatuan rahsia sudah mula melakukan aktiviti manipulasi kerajaan untuk kepentingan persatuan sendiri. Tidak kira apa pun akibat atau keputusan sehingga melibatkan peperangan, janji tujuan persatuan rahsia dapat dicapai.

Secret government. Foto Steam

Strategi di dalam permainan ini termasuk, meletakkan ejen-ejen rahsia untuk memulakan persoalan yang sepatutnya untuk menarik pendapat rakyat (Public Opinion) sehingga lah memasuki institusi kerajaan untuk menawan kunci keselamatan.

Secret government. Foto Steam

Akan tetapi, pemain bukanlah bermain untuk persatuan rahsia sendiri, tetapi terdapat agensi atau persatuan rahsia lain yang bergerak secara senyap didalam selimut untuk menawan dunia dan secara tidak langsung menghalang tujuan persatuan rahsia anda untuk berjaya.

Secret government. Foto Steam

Erti kata lain, game ini macam jadi seperti illuminati atau seperti Freemason dimana organisasi rahsia yang mengawal dunia dari sebalik tabir. Lebih kurang la kot.

Secret government. Foto Steam

Macam power kan? pemaju 1c Entertainment dan juga pemaju dari Rusia GameTrek mengumumkan permainan tersebut hari ini bersama trailer.

Lihat butiran penuh di: STEAM Secret Government

Sumber dan Foto: Steam Secret Goverment

#SecretGovernment #1cEntertainment #Gametrek #NewGame #NewReleasedGame #strategyGame

Jangan lupa untuk like page Sentrum.MY untuk info terkini esukan dan juga content yang menarik!

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Ti9 Final Day: Team Liquid ke pentas Grand Final benam PSGLGD

[#Dota2] [#ti9] Hari terakhir di The International 9 menawarkan 2 perlawanan iaitu Final Lower Bracket dimana pasukan Team Liquid bertemu dengan pasukan tuan rumah PSG.LGD. Pasukan OG Esports pula telah menempah tempat di Grand Final.

Ti9: Hari terakhir, Siapa bakal juarai The International 9?

[#Dota2] [#Ti9] Hari ini merupakan hari terakhir The International 9 dimana kita bakal melihat pasukan terbaik Dota 2 akan bertanding untuk dijulang sebagai Juara Dunia.

Ti9: Team Secret – Midone tersingkir, Team Liquid TOP 3

[#DOTA2] [#TI9] Siri terakhir di hari ke 5, Team Liquid menang bersih 2-0 keatas Team Secret menandakan perjalanan pemain negara Midone juga berakhir.

[VIDEO] Void Spirit: Hero Dota 2 Baru | The Fifth Spirit?

[#Dota2] Valve memperkenalkan hero baru diantara pertarungan diantara Team Secret vs Team Lquid. Nama hero yang dikenalkan adalah Void Spirit.

Spiderman Kembali ke MCU: Sony dan Disney Rujuk Semula?

[#MovieBuff] Kecoh haritu tentang perbalahan Sony dan Disney atas hak penjagaan keuntungan Spiderman. Kini kuat mengatakan mereka telah mencapai kata sepakat untuk berkongsi bersama? Ngam ah!

Ti9: OG benam PSG.LGD tempah tempat di Pentas Akhir 2 kali berturut-turut

[#DOTA2] [#TI9] PSG LGD sekali lagi hampa tidak dapat mendominasi pasukan OG Esports di pentas The international.

Must read

video

Ti9 Final Day: Team Liquid ke pentas Grand Final benam PSGLGD

[#Dota2] [#ti9] Hari terakhir di The International 9 menawarkan 2 perlawanan iaitu Final Lower Bracket dimana pasukan Team Liquid bertemu dengan pasukan tuan rumah PSG.LGD. Pasukan OG Esports pula telah menempah tempat di Grand Final.

Ti9: Team Secret – Midone tersingkir, Team Liquid TOP 3

[#DOTA2] [#TI9] Siri terakhir di hari ke 5, Team Liquid menang bersih 2-0 keatas Team Secret menandakan perjalanan pemain negara Midone juga berakhir.
video

[VIDEO] Void Spirit: Hero Dota 2 Baru | The Fifth Spirit?

[#Dota2] Valve memperkenalkan hero baru diantara pertarungan diantara Team Secret vs Team Lquid. Nama hero yang dikenalkan adalah Void Spirit.
video

[VIDEO] Snapfire hero Dota 2 yang baharu !

[#Dota2] Valve memberikan video teaser untuk hero baru yang akan ditambahkan kedalam kolam hero Dota 2. Nama diberi adalah Snapfire.

You might also likeRELATED
Recommended to you