Movie Buff Sonic The Hedgehog Review - Kelajuan Membunuh

Sonic The Hedgehog Review – Kelajuan Membunuh

-

Dikecam hebat masa first teaser dia keluarkan design Sonic. Sampai aku pun kecam sekecam yang boleh. Terima kasih pada studio ni sebab dia dengar apa yang fans nak dan redesign balik sampai kena pospon tarikh tayang dan studio VFX dia bengkrap 😂

Maka aku mmg sapot depa sbb design baru yg 100× lagi better. IMAX laa apa lagi.

Ringkasan cerita ni berkenaan Sonic dari kecik. Klu x kenai hg p dok dalam gua jela. Tp yg baru burung hantu jadi cikgu dia, kenai pun dak. Kisah dia Sonic ni kena lari ke bumi untuk selamatkan diri dari orang asli. Sebab apa? Entah curi cincin kut. Kah.

Berkenaan penceritaan dah mmg boleh agak dari trailer lagi. Tak ada yang tersorok. Cerita yg fun fun je. Hang boleh simpan hg punya logik kat umah pastu p tengok cerita ni. Baru boleh enjoy.

Plot cut yang coppy. Memang nampak sgt ada certain part yg dibuang disambung balik dan reshoot? Chemistry antara Sonic dengan Tom yang dentis dia panggil Tim tu pun miss. Terlalu pushy smpai tak boleh sink in relationship brotherhood tu.

Eggman setakat ni boleh la aku minat sebab Jim Keri. Walaupun agak obsesive dan over react tp ok la kita tau where it came from. Agaknya semua dalam universe ni lembab kut sbb dia ja dh boleh dpt 5PHd pastu jd jawatan tinggi pulak dalam army kahh.

CGI mmg so so ja. Tapi disebabkan 2x ubah no wonder la tak dan nak tacap lebih. Tapi ni pun ok dah. Kalau ada cerita 3D yg not realistic + manusia ni mesti aku rasa akan miss. Sama je macam Smurf. Tapi kalau Paddington tu aku minat. Mungkin depa perlu kaji balik kut. Sonic ni mesti lagi menjadi kalau dia fully 3D animated, sebab 1st 10min tu dah best.

So far as expected belum ada lagi translation game ke movie yang bagus. Samalah nasib Sonic ni pun. Anyway aku sapot sebab justify design Sonic cun.

⭐⭐⭐ : Boleh enjoy laa.

Tunggu sikit sebab ada la dia tunjuk possible Sonic 2. Watak fav aku pilih kalau main game. Ekor?

Lihat Sentrum.MY untuk lebih content menarik!

 

Momo
Momo
Man vs Movie. Movie apa best? Best apa movie ni? Pa cerita? Yang pasti Royale popcorn paling sedap!

Latest news

Starladder ImbaTV Minor | Alliance benam Nigma di pentas akhir kelayakan

[#Dota2] Alliance layak ke Starladder ImbaTV Dota 2 Minor selepas kalah kan pasukan favorit Nigma 3-2 di pentas akhir pusingan kelayakan.

Sonic The Hedgehog Review – Kelajuan Membunuh

Dikecam hebat masa first teaser dia keluarkan design Sonic. Sampai aku pun kecam sekecam yang boleh.

ESL ONE Los Angeles | TNC Predator dan Nigma gagal layakkan diri

TNC Predator dan Nigma gagal melayakkan diri ESL One Los Angeles Major menerusi pusingan kelayakan tertutup semalam.

Liga Fantasi Sentrum : Liverpool To Win The League?

7 Hari Untuk Habiskan 10 Perlawanan Macam mana pasukan kita minggu lepas? Banyak kali dah pesan, ikut je Sentrum...

B8 | Dendi kembali sebagai Kapten dan juga Midlaner

Lagenda Dota 2 - Danil “Dendi” Ishutin kembali ke pentas kompetitif dengan keseluruhan pemain dari rantau CIS untuk pasukan B8

Chaos Esport | Perubahan roster selepas “Koyak” di Leipzig Major

Chaos Esports umum roster terbaru menerusi Vlog pengurus pasukan Jack "KBBQ" Chen selepas kalah teruk di pentas Dreamleague musim 13 - Leipzig Major.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you