News Sony umum keluaran PlayStation terbaru | PlayStation 5

Sony umum keluaran PlayStation terbaru | PlayStation 5

-

Sony semalam secara rasmi umum keluaran siri PlayStation seterusnya iaitu PlayStation 5 atau PS5. Sony juga umum bahawa nama yang digunakan adalah PlayStation 5 seperti sebelum-sebelum ini yang hanya menggunakan nombor.

PS5 Devkit Foto Let Go Digital

Sejak dari pengeluaran PlayStation pada tahun 1994, Siri PlayStation Sony ini adalah Konsol Video Game yang hanya menggunakan nombor. PlayStation, 2,3,4 dan kini 5 menjadi seperti Trademark mereka tanpa Special Ed, Max, Pro, X atau lain-lain.

Sebab utama siri baru PlayStation ini kekal dipanggil PlayStation 5 adalah kerana ia mudah untuk dikenalpasti siri nya dan “nice to be able to say it” kata CEO Sony Interactive Entertainment -Jim Ryan.

PlayStation 5 ini akan diRILIS pada hujung tahun depan tetapi Sony akan mengadakan satu majlis perasmian Konsol ini pada April 2020.

Banyak juga perkara dikemaskini untuk PlayStation 5 ini dan salah satu yang dikemaskini adalah Controller mereka sendiri. Ps5 Controller ini seperti yang dilaporkan, ada satu ciri baru iaitu Adaptive Triggers dimana setiap aksi yang dimainkan akan ada perbezaan tidak seperti sebelum ini. Contoh yang diberikan adalaj, Controller tersebut akan beri perbezaan dari segi Machine Gun dengan Shotgun! FUHH, macam mana nak beza ni?

Antara kemaskini yang lain adalah kelajuan load game yang lebih pantas dan padu dari sebelum ini.

Amacam Konsol Player? HYPE tak?

Sumber: WIRED

#PS5 #PlayStation5 #Sony #EA #SonyEntertaiment #PlayStation

Jangan lupa untuk support page Sentrum.MY untuk lebih banyak content yang menarik!

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Sony umum keluaran PlayStation terbaru | PlayStation 5

Sony semalam secara rasmi umum keluaran siri PlayStation seterusnya iaitu PlayStation 5 atau PS5 yang boleh didapati pada hujung tahun hadapan.

VIKINGS musim 6 kembali | Kattegat kini dicerobohi Rusia?

Berita baik buat peminat siri Vikings dimana Sons of Ragnar kembali berentap di musim baru (Musim Ke 6) dan Kattegat didatangi Russians!

ChYuan dan vtFaded bawa pasukan masing-masing layak ke Chengdu Major

vtFαded pemain kelab esukan Ehome dan ChYuan pemain Team Aster masing-masing berjaya melayakkan diri ke MDL Chengdu Major.

Fnatic, TNC Predator dan Team Adroit layak ke Chengdu Major

[#Dota2] 3 pasukan rantau Asia Tenggara layak ke MDL Chengdu Major menerusi perlawanan kelayakan semalam iaitu Fnatic, TNC Predator dan juga Team Adroit.

J.Storm pasukan jemputan kedua DreamLeague musim 12

Pasukan rantau Amerika Utara - J.Storm merupakan pasukan kedua yang mendapat jemputan terus untuk hadir ke DreamLeague musim ke 12 ini.

Fnatic Juara CS:GO DreamHack Masters Malmö kalahkan Vitality

[#CSGO] Pasukan Fnatic menjuarai kejohanan CS:GO DreamHack Masters Malmö. awal pagi tadi setelah kalahkan pasukan Vitality di pusingan akhir.

Must read

Sony umum keluaran PlayStation terbaru | PlayStation 5

Sony semalam secara rasmi umum keluaran siri PlayStation seterusnya iaitu PlayStation 5 atau PS5 yang boleh didapati pada hujung tahun hadapan.
video

Seluruh bekas pemain Dota 2 Alliance kini sarung jersi Team Liquid

Bekas pemain Alliance kini sarung jersi Team Liquid untuk musim baru. Team Liquid umum perkara ini semalam beri kejutan buat ramai peminat Dota 2.

DreamLeague musim 12 dan ESL One Hamburg | Dua Kejohanan Dota 2 Oktober ini

Dreamleague Musim ke 12 dan ESL One Hamburg akan dijalankan dalam bulan Oktober ini. Kedua-dua kejohanan ini akan menawarkan jumlah hadiah lebih RM 2 Juta.
video

Evil Geniuses Juara ESL One New York tumpaskan Astralis

Evil Geniuses menjuarai Esl One New York selepas mengalahkan pasukan Astralis dalam siri 3-1 semalam di pentas Barclays Center, Amerika Syarikat.

You might also likeRELATED
Recommended to you