News Team Secret lebarkan sayap ke Filipina

Team Secret lebarkan sayap ke Filipina

-

Organisasi e-sukan terulung Eropah, Team Secret terus meluaskan lagi ‘tanah jajahan’ di Asia Tenggara dan kali ini mereka akan bertapak di Filipina.

Team Secret terus meluaskan lagi ‘tanah jajahan’ di Asia Tenggara dan kali ini mereka akan bertapak di Filipina.
Foto acah Team Secret yang bakal bertapak di Filipina.

Dalam satu ciapan di Twitter rasmi mereka, satu gambar foto telah dimuat naik dengan perkataan TS x PH terpampar di gambar tersebut.

Info lanjut mengenai permainan apa yang bakal mereka sertai bagi pasukan dari Filipina akan terjawab kemudian.

Kronologi Team Secret melebarkan sayap di Asia Tenggara ini adalah bermula 26 April 2019 apabila pasukan PUBG Mobile dari Malaysia, Genexus fame menandatangani kontrak bersama mereka.

Pada bulan Februari tahun berikutnya, satu lagi pasukan PUBG Mobile dan kali ini datangnya dari Thailand iaitu THE HiLL menyertai organisasi e-sukan tersebut.

Selang beberapa hari selepas itu buat pertama kalinya organisasi yang terkenal dengan  permainan DOTA 2 berhijrah ke League of Legends dengan mengambil pasukan Lowkey Esports dari Vietnam untuk bermain mewakili mereka.

Sumber: Twitter Team Secret 

#TeamSecret #TSxPH

Jangan lupa support page Sentrum.My untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang penduduk bandar Gotham yang berumur suku abad yang gemar menulis dan membaca segala berkaitan e-sukan.

Latest news

TI10: PSG LGD tepati ramalan, Virtus Pro cipta kejutan.

[#DOTA2] Pusingan pertama upper bracket The International 10 berakhir malam tadi dengan menyaksikan dua lagi pasukan iaitu PSG LGD dan Virtus Pro mara ke pusingan yang seterusnya.

TI10: Team Secret menang mudah ke atas OG

[#DOTA2] Tanpa disangka Team Secret menang mudah 2-0 ke atas juara bertahan, OG di pusingan pertama upper bracket yang berlangsung sebentar tadi.

TI10: Team Secret berdepan OG di pusingan yang pertama.

[#DOTA2] Pusingan utama The International 10 akan bermula esok dengan Team Secret akan berdepan juara bertahan, OG.

TI10: Thunder Predator, Quincy Crew di ambang penyingkiran.

Hari kedua The International 10 tamat awal pagi dengan menyaksikan 2 pasukan dari benua Amerika, Thunder Predator dan Quincy Crew menghuni tangga tercorot dalam kumpulan masing-masing.

TI10: Invictus Gaming, OG dan Virtus Pro terajui saingan kumpulan A

[#DOTA2] Hari pertama peringkat kumpulan The International 10 tamat awal pagi tadi dengan menyaksikan Invictus Gaming, OG dan juga Virtus Pro berkongsi kedudukan di tangga yang teratas kumpulan A.

TI10: PSG LGD jadi pilihan utama, OG intai kejuaraan ketiga.

Kejohanan DOTA 2 The International edisi ke-10 akan membuka tirai petang ini yang bakal menyaksikan 16 pasukan terbaik dunia merebut gelaran juara dunia dengan PSG LGD dijangka menjadi pasukan pilihan utama.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you