GAMING | ESUKAN Dota 2 Team Secret, Team Liquid dan Evil Geniuses - Finalis...

Team Secret, Team Liquid dan Evil Geniuses – Finalis MDL Disneyland

-

Team Liquid akan bertemu dengan Evil Geniuses untuk mendapatkan tempat di pentas Final bertemu dengan Team Secret.

Team Liquid berupaya menunjukkan bahawa mereka masih lagi relevan dengan kejohanan Dota 2 Major.

Team Liquid merupakan Juara The International 7 sudah lama tidak memegang ‘title’ juara dan dianggap sudah di alam kejatuhan.

Akan tetapi setelah mengalahkan pasukan no 1 China iaitu PSG.LGD, Team Liquid menunjukkan mereka mampu lagi bersaing dengan pasukan-pasukan ‘TOP TIER’ Dota 2.

Psg.LGD - Foto Mars Media
Psg.LGD – Foto Mars Media

Kemenangan yang diperoleh oleh Team Liquid ini pagi tadi secara tidak langsung memastikan kedudukan mereka di Pertandingan terbesar Dota 2 iaitu ‘The International 9’ yang akan diadakan di Shanghai, China Ogos nanti.

Psg.LGD – Foto Mars Media

PSG.LGD menghabiskan kejohanan MDL Disneyland ini di tempat keempat dimana agak mengejutkan juga kerana ini adalah kejohanan paling terbaik mereka semenjak mendapat tempat kedua di “the International 8′ tahun lalu.

Team liquid secara tidak langsung dapat membalas dendam kepada PSG.LGD kerana team no 1 china itu merupakan team yang mengeluakan mereka pada kejohanan ‘The International 8’ tahun lalu.

Hari ini merupakan hari terakhir kejohanan MDL Disneyland Paris Major, dimana Team Liquid akan bertemu Evil Geniuses di ‘Final Lower Bracket’ kerana kalah dengan Team secret di ‘Final Upper Brakcet’.

MDL Disneyland. Foto Wykrhm
MDL Disneyland. Foto Wykrhm

Pemenang akan bertemu Team Secret di Grand Final MDL Disneyland Paris Major 2019.

Pemenang akan membawa pulang jumlah terkumpul USD 1 Juta dan juga 4950 Mata Dota Pro CIrcuit (DPC Point).

Foto oleh: Andrey Bosenk, Mars Media dan Wykrhm

Afro Zoso
Afro Zoso
Peminat game, esports, movie dan juga musik! Tulisan ikut mood, kadang BM kadang BI ! Tapi yang penting tak pernah kopi pasta ya geng! Dari hati ke tulisan! Email aku kat SentrumGaming@gmail.com kalau ada apa-apa news terbaru yang korang nak aku cover! Thank you sapot geng!

Latest news

Ward | Pemain posisi 5 atau posisi 4 patut beli?

Ward patut dibeli oleh pemain posisi 5 atau posisi 4 menjadi perbualan sejak pencarian rank match bertukar jadi Core/Support.

Selepas bersama Ahfu di RNG, kini LaNm kembali bersama Mushi di Keen Gaming

[#DOTA2] LaNm umum sertai Keen Gaming bersama-sama pemain negara Mushi di Keen Gaming tetapi kali ini sebagai jurulatih. 

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Adakah Kuroky akan cipta organisasi Dota 2 beliau sendiri?

Pemain Team Liquid semalam umum berpisah dengan organisasi itu namun kedua-dua pihak - Kuroky dan Team Liquid mengatakan masih akan beraksi di musim baru.

TNC Predator lengkap dengan kehadiran Kpii dan March

Selepas pengumuman pelepasan Kuku dan juga Eyyou dari pasukan TNC Predator, pasukan gergasi rantau SEA itu umum kemasukan Kpii dan juga March.

Berakhir Sebuah Era | Pasukan Dota 2 Team Liquid umum berpecah

[#Dota2] Berakhirnya sebuah era apabila pasukan tier 1 Dota 2 Team Liquid umum berpecah sebentar tadi di laman rasmi sosial media mereka.

Must read

AVANGAR juara Blast Pro Series Moscow | Bawa pulang lebih RM500,000

[#CSGO] AVANGAR muncul juara Blast Pro Series edisi Moscow semalam selepas menundukkan pasukan lawan forZe dalam siri 2-1.

Dota Pro Circuit 2019-2020 | Tarikh penting Minor, Major dan pembahagian mata

[#Dota] Valve telah mengemaskini tarikh pertandingan Minor dan juga Major Dota 2 untuk musim baru iaitu Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020.

Astralis Juara Berlin Major | Benam AVANGAR semudah ABC | Bawa pulang lebih RM 2 Juta

[#CSGO][#BerlinMajor] Astralis muncul Juara selepas benam pasukan AVANGAR yang seperti tidak melawan di dalam siri 2-0 dan bawa pulang lebih RM 2 Juta.
video

Berlin Major: Renegades, NRG tersingkir | Astralis vs AVANGAR di Grand Finals

Berlin Major kini sudah sampai ke pusingan terakhir dimana semalam, pasukan Avangar singkirkan Renegades manakala Astralis singkirkan NRG.

You might also likeRELATED
Recommended to you