GAMING | ESUKAN Dota 2 Team Secret terlalu handal buat pasukan Thunder Predator.

Team Secret terlalu handal buat pasukan Thunder Predator.

-

[#DOTA2] Thunder Predator gagal menyaingi kehebatan Team Secret apabila mereka terpaksa akur tewas 2-0 di peringkat utama kejohanan ONE Esports Singapore Major 2021 sebentar tadi.

Thunder Predator gagal menyaingi kehebatan Team Secret apabila mereka terpaksa akur tewas 2-0 di peringkat utama kejohanan ONE Esports Singapore Major 2021 sebentar tadi.
Thunder Predator gagal menyaingi kehebatan Team Secret apabila mereka terpaksa akur tewas 2-0 di peringkat utama kejohanan ONE Esports Singapore Major 2021 sebentar tadi.

Setelah menunjukkan prestasi menakjubkan di peringkat kumpulan tempoh hari, pasukan dari Peru akhirnya berdepan cabaran yang sebenar.

BACA: ONE Esports Singapore Major 2021: ‘Viva La Peru!’

Bermain dalam format best of 3, Team Secret yang merupakan pasukan terbaik dunia itu dilihat bergelut di awal permainan dengan Bristleback milik pasukan Thunder Predator dilihat lebih efisyen menangkis serangan.

Namun pasukan daripada Eropah itu berjaya mencari solusi untuk menumpaskan lawan mereka untuk mendahului perlawanan dengan mata 1-0.

Tidak ada apa yang boleh dilakukan oleh Thunder Predator di permainan kedua dengan memperlihatkan bagaimana Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen mendominasi keseluruhan peta.

Ketenangan beliau menggunakan Abaddon telah mengunci kemenangan mutlak buat pasukan Team Secret dan menamatkan perlawanan dengan kadar KDA 9/1/16.

via ONE Esports

Team Secret bakal menyertai Evil Geniuses dan Invictus Gaming yang terlebih dahulu mara ke peringkat seterusnya manakala Thunder Predator jatuh ke kerangka bawahan dan bakal berdepan Team Aster.

Kejohanan ONE Esports Singapore Major 2021 yang menawarkan hadiah utama berupa wang tunai bernilai $200,000 USD (RM823,500 MYR) dan juga 500 mata DPC sudah memasuki peringkat utama.

Anda boleh menyaksikan kejohanan ini secara langsung dari rumah dengan resolusi 4K 60 fps menerusi saluran Twitch, Youtube dan Facebook rasmi ONE Esports.

Sumber: ONE Esports

#SingaporeMajor #SecretFighting #TSWIN

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you