GAMING | ESUKAN Dota 2 Tundra Esports Juara The International 11! Benam Secret 3-0

Tundra Esports Juara The International 11! Benam Secret 3-0

-

[#Dota2] Tundra Esports Juara The International 11 benam Team Secret 3 – 0 sebentar tadi bawa pulang lebih 8.5 Juta USD!

Tundra Esports Juara The International 11

The International 11 melabuhkan tirai sebentar tadi dimana Team Secret bertemu dengan Tundra Esports di pentas akhir.

Draft perlawanan pertama yang agak berani buat Team Secret memilih Pudge untuk Crystallis, membuatkan Tundra Esports mudah menjatuhkan mereka. Walaupun Tundra Esports kelihatan tidak bersungguh di perlawanan pertama, mereka berjaya menundukkan Team Secret.

Team Secret buntu berhadapan dengan 33 sebagai Tidehunter yang agak kebal dan juga Skitter sebagai Naga Siren yang sentiasa memberi damage yang tinggi untuk memusnahkan segala percubaan Team Secret.

Perlawanan kedua pula, Tundra Esports mengejutkan Team Secret dengan memilih Arc Warden dan juga Chaos Knight yang kelihatan seperti tamak, namun berjaya mengawal perlawanan.

Resolution sebagai Leshrac gagal mengawal perlawanan bersama dengan Nisha sebagai Morphling yang sering membuat kesilapan di pertengahan dan juga pengakhiran perlawanan.

Draft ketiga dimana kali ini, Team Secret pula memilih Naga Siren untuk carry mereka. Namun perkara itu di counter oleh Tundra Esports dengan memilih Pangolier dan juga Medusa untuk membunuh segala illusion dengan mudah.

 Kelihatan segala tidak kena buat Team Secret dimana segala perancangan dibuat berjaya dipatahkan oleh Tundra Esports!

Tahniah buat Tundra Esports!

Sumber: PGL

#TI11 #TeamSecret #TundraEsports

Jangan lupa support page Sentrum.MY untuk info terkini dan juga content menarik!

Afro Zoso
Seorang bekas ahli media dan penulis baru didalam dunia penulisan namun telah lama meminati dunia esukan. Into Music, Movie for fun and IT Tech for work. Thank you for the love and support geng! Email me at afrozoso@sentrum.my for anything including collaboration, news and even lepak!

Latest news

Tundra Esports Juara The International 11! Benam Secret 3-0

[#Dota2] Tundra Esports Juara The International 11 benam Team Secret 3 - 0 sebentar tadi bawa pulang lebih 8.5 Juta USD!

PUBSTOMP TWTDOTA kembali!

[#DOTA2] Program PUBSTOMP The International anjuran TWTDOTA kembali lagi selepas dua tahun berehat dan buat julung kalinya akan dilakukan di luar Lembah Klang iaitu di Novoid Arena, Melaka pada 29 dan 30 Oktober ini.

TI11: BetBoom dan Hokori muncul juara pusingan kelayakan Eropah Timur dan Amerika Selatan..

[#DOTA2] Pasukan BetBoom dan Hokori berjaya layak ke kejohanan dunia The International buat kali yang pertama selepas berjaya menjuarai pusingan kelayakan Eropah Timur (EEU) serta Amerika Selatan (SA).

Champions 2022: Leviatan, OpTic dan DRX lepasi peringkat kumpulan.

[#VALORANT] Kejohanan dunia VALORANT Champions 2022 yang berlangsung di kota Istanbul, Turki itu diteruskan dengan 3 pasukan iaitu Leviatan, OpTic Gaming serta DRX sudah melepasi peringkat kumpulan.

OG sapu bersih Team Aster 3-0 untuk muncul juara ESL One Malaysia 2022.

[#DOTA2] Pasukan OG sekali lagi berjaya menjulang trofi keramat ESL apabila mudah menjinakkan Team Aster 3-0 di perlawanan akhir ESL One Malaysia 2022 yang tamat malam semalam.

ESL One Malaysia: OG sertai kelompok 3 pasukan terakhir.

[#DOTA2] OG kembali ke landasan sebenar selepas berjaya menewaskan harapan terakhir Asia Tenggara, FNATIC 2-1 dalam perlawanan yang berakhir malam tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you