GAMING | ESUKAN Dota 2 Tundra Esports: Sneyking ganti Biver yang telah bersara.

Tundra Esports: Sneyking ganti Biver yang telah bersara.

-

[#DOTA2] Pemain DOTA 2 Amerika Syarikat, Wu “Sneyking” Jingjun sah akan menyertai pasukan Tundra Esports bagi menggantikan Malthe “Biver” Winther yang bersara.

Wu “Sneyking” Jingjun sah akan menyertai pasukan Tundra Esports bagi menggantikan Malthe “Biver” Winther yang bersara.
Wu “Sneyking” Jingjun sah akan menyertai pasukan Tundra Esports bagi menggantikan Malthe “Biver” Winther yang bersara. FOTO: EPICENTER

Perkara itu diumumkan oleh organisasi e-sukan tersebut di laman sesawang rasmi serta media sosial mereka.

Sneyking yang berumur 25 tahun itu mempunyai pengalaman luas dalam judul permainan ini dan telah menyertai beberapa pasukan ternama di rantau Amerika.

Antara pasukan yang pernah beliau sertai ialah VGJ.Storm, Newbee NA, Team Dignitas dan banyak lagi.

Ini merupakan kali pertama beliau berhijrah ke benua Eropah dengan menyertai Tundra Esports selepas Biver mengumumkan persaraannya kerana mahu lebih fokus kepada pelajarannya.

“Terima kasih kepada Tundra Esports yang memberikan saya peluang untuk bersaing di rantau Eropah yang mempunyai sejarah tersendiri dalam arena professional DOTA 2 dan saya akan memberikan yang terbaik buat pasukan ini”, ujar Sneyking dalam pengumuman bertulis tersebut.

Bagi ketua pasukan, Adrian “Fata” Trinks pula, beliau mengharapkan dengan pengalaman yang luas yang ada pada Sneyking boleh membantu pasukan untuk pergi ke peringkat yang lebih tinggi.

Tundra Esports akan menyertai Liga Div 1 DPC Eropah yang dijadualkan bermula pada 13 April nanti.

Sumber: Tundra Esports

#TUNDRA #DPC2021

Jangan lupa support page SentrumMY untuk info terkini dan juga content menarik!

Faizal Ramli
Faizal Ramlihttps://twitter.com/faizalthefirst
Seorang rakyat marhaen berumur 24 tahun yang gemar membaca dan menulis artikel berkaitan e-sukan.

Latest news

BLAST Premier Spring Finals 2021 bakal bermula pada bulan Jun nanti.

[#CSGO] G2 Esports dan Gambit Esports menjadi 2 pasukan terakhir menyertai kejohanan BLAST Premier Spring Finals 2021 yang dijangka akan berlangsung pada 15 Jun nanti.

Evil Geniuses terlalu handal buat pasukan The Cut.

[#DOTA2] Evil Geniuses tepati ramalan mudah menewaskan pasukan The Cut dalam saingan Liga Div 1 DPC Amerika Utara 2-0 awal pagi tadi.

Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG

[#Valorant] Paper Rex muncul juara siri kedua Valorant Challengers Stage 2 MY/SG selepas membenam cabaran rakan senegara dari Singapura, LVR 3-1 di perlawanan akhir.

Team Secret hilang taring, tewas 0-2 kepada Team Nigma.

[#DOTA2] Pasukan terbaik DOTA 2 benua Eropah, Team Secret tewas 0-2 kepada pasukan Team Nigma dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC Eropah awal pagi tadi.

NAVI tewas kepada Team Spirit dalam perlawanan pembukaan Liga Div 1 DPC CIS.

[#DOTA2] Natus Vincere atau lebih dikenali sebagai NAVI tumbang dalam perlawanan pertama Liga Div 1 DPC CIS kepada pasukan dari Russia, Team Spirit.

Team Vitality tewas mengejut kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team.

[#CSGO] Pasukan handalan Eropah, Team Vitality menerima tamparan hebat apabila tersingkir daripada saingan BLAST Premier Spring Showdown 2021 selepas tewas kepada pasukan bukan pilihan, 9Z Team awal pagi tadi.

Must read

video

Resolut1on, “beri Virtus Pro masa untuk kembali menyengat”

Resolut1on selaku pemain offlaner untuk Virtus Pro berkata beri mereka masa untuk memahami antara satu sama lain dan mereka pasti akan kembali menyengat!
video

SENTRUMMY x TWTDOTA At ONE ESPORTS DOTA 2 WORLD PRO INVITATIONAL SINGAPORE

SentrumMY bersama dengan TWTDOTA Malaysia hadir ke kejohanan ONE ESPORTS DOTA 2 World Pro Invitational Singapore pada 22/12/2019 hari terakhir kejohanan.

VICI Gaming Juara ONE Esports, benam Evil Geniuses 3-0

VICI Gaming juarai kejohanan One Esports Dota 2 World Invitational Singapore kalahkan Evil Geniuses 3-0 di pentas Final sebentar tadi.

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational | Bermula hari ini, Info dan Jadual

ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational bermula hari ini dimana 12 pasukan berentap di pentas Singapore Indoor Stadium untuk hadiah lebih RM 2,000,000!

You might also likeRELATED
Recommended to you