X-Men Dark Phoenix Review – Filem yang takda Motif!

41

Atas permintaan ramai. Ya aku baru tengok movie ni. Ya ada sbb aku tak care sgt dgn franchise XMen Movie. Dan aku tak salah hahah.

Movie ni yg banyak salah. Jean Grey punca. Sebelum tuduh aku haters, mai aku kupas apa masalah movie ni dari mula. Sedia, panjang sikit ni. Jom kita mula.

Timeline. Sampai tahap ni timeline XMen adalah paling jahanam sekali. Kat mana kita nk slot Dark phoenix ni? Bkn Jean ni dah ada power phoenix?? Yg dia lawan ngn Apocalypse tu apa jadah?? Umur XMen first class dah berapa? Ok move.

Aku nak tny sapa ada care pun dgn semua karekter XMen on this point? Takda. Sbb karekter dia messy. Sama dlm movie ni. Lagi messy. Semua sedih! Tak ada langsung pemangkin. Puih. Sepatutnya kita fokes pada Jean Grey, bkn Alien bkn Magneto bukan! Tapi apa Alien tu buat? Takda apa. Apa Magneto buat? Tarik train. Apa Jean Grey buat? Sedih.. p sana p sini pastu lena. Wtf??

Aku konfius skng Jean ni ada masalah personaliti ke masalah mental. Lngsung xnampak personaliti jahat dia. Kalau nk buat split personaliti buat la betoi2 anat.

Hubungan Hank dgn Raven. Sampah. Hubungan Cyclop ngn Jean. Sampah. Hubungan Alien ngn Jean. Sampah.
Hubungan ProfX ngn Jean. Ok sikit laa.

Paling besar masalah adalah motive Jean tu, semua dlm ni xdak motive yg kukuh utk buat keputusan. Aku rasa direktor anggap dia boh semua karekter xmen, alien, pandai la hg lawan sampai abis. Tu ja. Bosan. Tak ada yg boleh selesaikan masalah. Tak ada dvlopmnt. Jean tu pulak dia la masalah tp dia yg selesai masalah tu sendiri. Hg dah pasai apa?? Geramnya aku.

Paling teruk p letak sekolah nama Jean Grey. Palaotak dia, Raven tu mati sia-sia ja sbb nak tlg kawan. Jean Grey yg mental jgk nk kasi up jd hero apoo. Kena igt Raven ngn ProfX tu dah mcm adik beradik. Raven lg byk jasa la woi woiiii!!

🔥 : Tak enjoy.

Patutnya FOX berenti jela dgn LOGAN. Itu pttnya conclusion movie XMen paling perfek. Xpyh dah buat, boleh pass kat Disney plak.

Ada yg tanya mcm mna nak repair movie ni. Sng. Buang Alien bodo tu. Bg Jean tu karekter yg betul2 jd jahat. Semua gabung pk mcm mna nk settlekan Jean. Jean plak lawan ngn diri sndiri. Plot twis, ProfX mati. Jean bersalah bunuh diri. Settle.

#moviereviewmomo #xmen #darkphoenixmovie2019 #darkphoenixmy#reviewmalaysia #moviereview